Whoopaa: weer een nieuwe netwerksite!

Whoopaa netwerksite

Vandaag las ik in de krant dat er een nieuwe Nederlandse netwerksite aankomt: Whoopaa. Het zoveelste sociale platform zoals dat tegenwoordig heet. Er is toch al Twitter, Facebook, Netlog en LinkedIn? De zoveelste visser in dezelfde vijver? Zit Nederland daar op te wachten?
 

Wat is anders bij Whoopaa

Dat is natuurlijk wel van groot belang wil deze nieuwkomer kans op slagen hebben. Daar waar privé en zakelijk vandaag helemaal door elkaar versmelten, gaat Whoopaa juist dat verschijnsel aanpakken. Bij hen kun je namelijk een (nieuw) profiel aanmaken, of beter gezegd twee profielen: een zakelijk en een privé profiel. Via een status update kun je dan zelf bepalen welk profiel wat aan de buitenwereld laat zien. Meer privacy dus: wie zit daar niet op te wachten? Met deze aanpak legt Whoopaa dus de nadruk op het noem het maar gescheiden online netwerken. Menige (onvoorzichtige?) werknemer heeft immers reeds problemen gekregen met de baas omdat die te veel in hun privé ontboezemingen ging snuffelen... Whoopaa als engelbewaarder en scheidsrechter...? Daarmee spelen de initiafnemers van deze nieuwe social netwerksite handig in op de veranderende algemene trend dat sociale media meer en meer voor zakelijke communicatie gebruikt gaat worden. Dus is er geen plaats en tijd voor privé berichtgeving...

Linken met je andere sociale netwerken?

Dat kan uiteraard ook: Facebook, LinkedIn en Twitter kunnen zonder problemen worden geïntegreerd. Vol trots kun je dus alle je connecties in één opslag bij elkaar zien.

Verdienmodel

Het gewone aanmelden en lidmaatschap is gratis. Eens de naambekendheid er is, is het de bedoeling geld te gaan verdienen met pro-accounts oftewel accounts met extra mogelijkheden, en zoals te verwachten was, met advertenties. Bij deze advertenties zal de Whoopaa-account zelf kunnen aangeven of die advertenties anoniem dan wel relevant zijn. Dit laatste blijkt nieuw te zijn...

Gekke naam?

Misschien wel raar maar hij blijft wel 'hangen' en ligt makkelijk op de tong! Ook deze informatie heb ik gevonden: Whoopaa is een samentrekking van ‘Whoop’ en dat blijkt een of andere Engelse vreugdekreet te zijn, en de aa was reeds bekend onder 'all activities’. Niet te verwarren met de Belgische tennisspeelster Yanina Wickmayer: die heeft als strijdkreet Whoopie bij elke forehand!

Conclusie

Whoopaa

Of ze het gaan redden...? Het is een Nederlands (Haarlem) initiatief en daarom alleen al moet Whoopaa een kans krijgen. De waarheid komt niet altijd uit Amerika!

Iemand heeft er zo maar even een half miljoen dollar ingepompt dus die ziet er in elk geval 'value for money' in. Succes! Wordt vervolg dan maar...

 

Update oktober 2011

Het netwerk heeft om deze tijd ruim 10.000 geregistreerde gebruikers. Die komen voornamelijk uit Nederland. De afgelopen periode heeft het netwerk gewerkt aan een nieuwe versie waarbij nieuwe functionaliteiten en een nieuwe interface gerealiseerd zijn. Er zijn nu communities bijgekomen en een open gedeelte met publieke profielen. Gebruiksvriendelijker is de integratie van Twitter, Facebook en LinkedIn.

Whoopaa is (nog steeds) gratis voor bedrijven en paericulieren. Met de premiumdienst kun je zelfs een eigen url aanvragen en een persoonlijk tintje instellen.

Link

Whoopaa