Social Media is een zegen voor je business

Social Media als zegen voor je bedrijf

Social_media_.jpgEr is geen twijfel mogelijk, het internet is de sociale ontmoetingsplaats voor alle lagen van de bevolking. Of je nu op zoek bent naar een nieuw restaurant om te dineren, informatie over een bepaald onderwerp moet zoeken of wil je gewoon een beetje pret en ontspanning, ze draaien op het sociale media web  precies wat je op het eigenste moment nodig hebt. Bovendien, zoekmachine giganten als Google gebruikt die dezelfde sociale media om relevante zoekresultaten te leveren aan hun gebruikers. Als eigenaar van een bedrijf betekent dat, dat het steeds belangrijker is dat je betrokken bent in het sociale media web.

Betrokkenheid

Hoe betrokken je wil zijn hangt van jezelf af, van je wensen en doelstellingen. Social media kan heel tijdrovend zijn, dus je zal een planning moeten opmaken. Het plan dat je opmaakt is heel belangrijk om de focus te houden want werken en spelletjes spelen liggen heel nauw bij elkaar op het sociale media web. Deze gids geeft je een introductie tot de vier grootste social media sites en voorzien je van een aantal ideeën over hoe je ze zou kunnen benaderen. Hou je focus op de plaatsen waar je je doel kan vinden en probeer altijd je aanpak te verfijnen. De gids geeft ook een paar extra tips om je te helpen bij een goede start.

Top 4 Social Media Sites

Wanneer je het wereldwijde net bezoekt op zoek naar social media zal je waarschijnlijk versteld staan van de hoeveelheid sociale netwerken er wel niet zijn. Maar wat je hier moet van onthouden is dat de meeste van die sociale netwerken eigenlijk maar een heel klein gebruikers bestand heeft, dus niet de moeite nemen om er je tijd in te steken want het is verloren tijd en werk. Natuurlijk mocht het zijn dat je een network vindt met je ideale klant spreekt het voor zichzelf dat het wel de moeite is om er je tijd in te steken. Maar deze gids spitst zich echt toe op de vier grootste sociale netwerken.

1: Facebook

Facebook_logo.pngURL:  https://www.facebook.com/

Beschrijving: De grootvader van alle sociale netwerken , Facebook heeft het grootste aantal gebruikers op het wereldwijde net. Gebruikers kunnen berichten, foto’s en video’s posten. Interactie komt in de vorm van commentaar, het delen van berichten en het alom gekende duimpje als je iets Liked.

Demografische gegevens: Facebook heeft 845 miljoen actieve gebruikers , van wie er 483 miljoen gebruikers actief zijn op een dagelijkse basis. Facebook is zomaar eventjes beschikbaar in 70 verschillende talen. Er zijn meer vrouwelijke gebruikers dan mannelijke, maar de geplaatste updates van beide geslachten zijn gelijklopend. Er zijn gebruikers van alle leeftijden, maar de groep van 20- tot 29 jaar is het meest vertegenwoordigt.

Business mogelijkheden: Facebook staat het toe om dat ondernemers een pagina maken waar ze hun waar kunnen aanprijzen, gebruikers kunnen op dergelijke pagina’s inschrijven door op de like- knop te drukken. Je kan updates plaatsen over je koopwaar, nieuws delen, eigenlijk kan je met een dergelijke pagina alle kanten op. Facebook staat het toe dat je maatwerk maakt van je branding.

2: Twitter

Twitter1.jpgURL:  http://twitter.com

Beschrijving: Vaak omschreven als een micro-blogging netwerk, Twitter laat haar gebruikers korte updates van maximaal 140 tekens zenden, men noemt zo’n update een tweet. Men kan naast tekst ook foto’s en video’s tweeten, de gebruikers moeten dan wel op een link klikken om de foto’s of video’s te bekijken. Gebruikers kunnen antwoorden of interactief zijn door terug te tweeten of retweeten, dus de ontvangen tweet naar je volgers tweeten. Twitter staat ook toe om de hashtags te gebruiken, dit zijn sleutelwoorden voorafgegaan door een "#" karakter, op deze manier wordt de hashtag doorzoekbaar zodat mensen gesprekken over specifieke onderwerpen kunnen volgen .

Demografische gegevens: Twitter heft 330 miljoen gebruikers die over de 30 miljoen tweets per dag plaatsen. 53% van de gebruikers zijn vrouwen, wat hen een kleine meerderheid geeft ten opzichte van de mannen. 30% van de gebruikers zijn tussen de 26- en 34 jaar, 27% tussen de 35- en 44 jaar. Twitter is beschikbaar in een handvol verschillende talen maar ze zijn hard aan het werk om dit uit te breiden.

Business mogelijkheden: Bedrijven mogen een zakelijk account opzetten maar Twitter maakt eigenlijk geen onderscheid tussen een zakelijk- of een persoonlijk account. Je kan updates plaatsen over je business, het delen van informative, interactief zijn met andere gebruikers. Hashtags zijn de mogelijkheid om specifieke zaken onder de aandacht te brengen. Twitter maakt het mogelijk voor een aangepaste pagina voor je business.

3 LinkedIn

Linkedin_tips.pngURL:  https://nl.linkedin.com/nhome/

Beschrijving: Linkedin is voornamelijk gericht op de professional, met als doel informatie te delen van industrie gerelateerde zaken, je werk en al wat met business te maken heeft.

Demografische gegevens: Linkedin heft 150 miljoen members en meer dan 2 miljoen bedrijven hebben een Linkedin pagina, dit maakt hen meteen het grootste professional network online. Het is beschikbaar in 200 landen wereldwijd en in 16 verschillende talen.

Business mogelijkheden: Linkedin biedt hun gebruikers de mogelijkheid om professionele accounts te maken. Als professional kan je ook je pagina instellen zodat je bedrijf het laatse nieuws deelt, zakelijke belangen en dergelijke meer. Het is een heel geode mogelijkheid om gelijkgestemden te bereiken, eventueel partnershap aan te gaan, tijdelijke samenwerkingen en nog veel meer. Je kan polls maken, bestanden delen, promotie’s en presentaties delen. 

Tot slot: 4: Google+

Google+.pngURL:  http://plus.google.com

Beschrijving: Google+ is een redelijk nieuw social network, en eigendom van de zoekgigant Google. Google implementeert meer maatschappelijke resultaten in zijn zoektocht , zoals zijn SEO experts zeggen dat Google steeds relevant is voor je ranking in de zoekresultaten , dus het is zeker als social media de moeite waard . Gebruikers kunnen hier ook weer updates plaatsen zoals berichten, foto’s en video’s. Interactie komt hier van commentaar, het delen van berichten en het klikken op de +1. Google maakt gebruik van kringen waar je mensen die je volgen in een welbepaalde kring kan plaatsen. Er is een integratie met YouTube, Picasa en andere Google services.

Demografische gegevens: Men schat dat Google ongeveer een 90 miljoen gebruikers heeft, waardoor het een relatief kleinschalig socialmedia is als men vergelijkt met de andere in deze gids. De beschikbare demografische gegevens zijn zeer beperkt, maar er is een rapport da teen groot deel van de gebruikers technologisch georiënteerde mannen zijn. Volgens Wikipedia zijn 71% van de Google gebruikers mannen en al hun gebruikers tussen de 25- en 34 jaar.

Business mogelijkheden: Ondernemers kunnen ook hier weer een Google+ pagina opzetten die dan de mogelijkheid biedt om connectie te hebben met volgers. Je moet wel eerst een persoonlijk account aanmaken voordat je een professionele pagina kan opzetten. Mensen kunnen zich abonneren op je pagina, men moet je dan wel toevoegen in één van hun kringen. Je kan berichten delen, nuttige inhoud plaatsen, maar ook foto’s en video’s. Je kan via hangouts communiceren met elkaar.