Wat is sitetalk

Sitetalk

Sitetalk is een nieuwe en populaire online community. Het is een sociaal platform dat elke dag aan populariteit wint. Net zoals andere vergelijkbare netwerken en websites zoals hyves, facebook of twitter dient het in de eerste plaats om een sociaal netwerk uit te bouwen. Sitetalk evolueert echter snel en ambieert om veel meer functies dan de concurrenten online mogelijk te maken.

Functies

Op Sitetalk kun je makkelijk en gratis lid worden. Net zoals bij bv. facebook kan je online je gedachten of foto's plaatsen. Je kan ook mensen uitnodigen en vrienden maken. Daar draait een sociaal netwerk nu eenmaal rond. Op dat vlak is er dus niet veel nieuws onder de zon. Als je zelf nieuwe vrienden aanbrengt verdien je wel bonuspunten die je kan gebruiken in de online webshop van Sitetalk. Nu Sitetalk nog geen echte hype is en vele nieuwe potentiële leden heeft kan je op die manier veel 'referrals' aanbrengen en dus veel punten verdienen.

Sitetalk biedt ook immers andere mogelijkheden aan. Zo combineert men het sociale netwerk aan een marketing netwerk. Leden kunnen koopjes doen in de online shops waarmee ze dan punten verdienen. Die punten kunnen dan een korting bij een volgende aankoop opleveren. Momenteel biedt Sitetalk al promoties aan voor reizen, multimedia en mobiele gesprekken. Er zijn volop plannen voor uitbreiding.

Marketing

Naast een gratis lidmaatschap kan je ook investeren in Sitetalk en je eigen business opstarten. Je investeert door aandelen van het bedrijfje te kopen. Voor 500 euro aandelen word je 'bronze member', 2000 euro levert je de titel 'unaico member' op. Jou aandelen kan je na een tijdje op de interne stock market weer verkopen met winst. Of als je dat wilt hou je ze tot ze beursgenoteerd worden. Dit zou in 2012 gebeuren. Je krijgt ook een credit card ter beschikking als 'aandeelhouder'.

Als 'member' kan je dus ook geld gaan verdienen met Sitetalk. Je probeert via de shops een online business op te starten of dingen te verkopen door promotie te maken. Hoe meer de site groeit hoe meer potentiële klanten er zijn. Eind dit jaar zou Sitetalk aan 10 miljoen leden geraken volgens voorspellingen.

Conclusie

Sitetalk is online verschenen in 2010. De groeimarge van het netwerk is dus nog redelijk groot. Indien de site een echt succes wordt zullen de aandelen razendsnel stijgen. Wie er vroeg bij is kan dus het meeste voordeel doen. Maar dat is bij elke succesvol bedrijfje het geval.

Sitetalk krijgt ook veel kritiek. Deze komt meestal van mensen die geprobeerd hebben er iets aan te verdienen en daarin niet gelukt zijn. Net zoals hier bij Leerwiki zal je er niet schatrijk van kunnen worden, maar misschien een zakcentje bijverdienen mits de nodige inzet en volharding. Maar er zijn ook mensen die beweren dat het om pure oplichting gaat. Zij hebben dan meestal hun investering niets zien opbrengen. Omdat leden actief promotie maken voor producten of een lidmaatschap is er soms een vergelijking met ene pyramidespel. Pas dus ook zeker op met mensen die je hopen gemakkelijk te verdienen geld beloven.

Sitetalk homepage