Alle gratis websites op een rij

Iets achter laten van jezelf op internet

Steeds meer mensen vinden het leuk om iets achter te laten op internet. Men schrijft op forums, chat wat en laat wat artikelen achter op sites zoals leerwiki. Al doende vind men het leuk om ook een eigen site te gaan maken. Nu is het niet voor iedereen de bedoeling om direct een domeinnaam te registreren of er uitgebreid voor te gaan betalen. Dit omdat veel mensen gewoon even iets van zichzelf achter willen laten. Waarbij er eigenlijk niet echt een commercieel doel wordt nagestreefd.

Commercieel ? Dan beter een domeinnaam registreren

Hierbij wil ik dan ook direct aanraden, wanneer er wel een commercieel doel wordt nagestreefd, zoals het maken van reclame voor je bedrijf. Dan is het beter wel een domeinnaam te laten registreren en een goede website te (laten) bouwen. Je website is tenslotte wel je visitekaartje.

Maar voor de mensen onder ons die gewoon voor de gezelligheid ook eens een site in elkaar willen zetten zijn er verschillende mogelijkheden op internet. Meestal is het een kwestie van aanmelden, waarna je even de tijd moet nemen om te kijken of de manier van werken iets voor je is.

Veel site zetten wel voor jou wat reclame erbij, waar zij dan weer wat aan verdienen. Hierdoor kunnen ze jou dan ook de gratis site aanbieden. Blijk je het uiteindelijk heel serieus te gaan willen werken, dan kan de gratis mogelijkheid meestal wel omgezet worden in een betaalde mogelijkheid. Waarbij dan meestal meer functionaliteiten beschikbaar worden en de reclames er vaak weer af kunnen.

Hieronder een paar links van mogelijkheden voor het maken van een gratis website

Sites waar ik zelf ervaring mee heb

Webklik

Deze geven een paar simpele maar mooie layouts die bruikbaar zijn. De reclame bestaat uit het bekend maken wie de site gratis aanbied. Overigens komt die er niet op, wanneer je je site regelmatig bij werkt. Een echte gratis aanbieder dus. Uitgebreidere mogelijkheden moeten uiteraard wel betaald worden. Webklik

Google websites

Zelf ben ik nog het meeste weg van de websites van google. Je kunt hier erg veel mee en er staan geen reclames op. Hiervoor heb je wel eerst een google account nodig om er gebruik van te kunnen maken. Google websites hebben ook het grote voordeel, dat jij zelf kunt bepalen of je de hele wereld mee laat kijken of alleen een paar aangewezen vrienden. Ook is er de mogelijkheid om de site puur voor jezelf te houden. Ook ben ik nog geen beperkingen tegen gekomen zoals het aantal pagina's dat gemaakt kon worden. google site

Naast de gratis websites zijn ook nog vele gratis mogelijkheden tot het maken van blogs. Die in principe ook wel gezien kunnen worden als een website. De indeling van een Blog werkt alleen iets anders. Zoals je ziet kun je overal wel wat proberen. Het is dus echt niet meer nodig om direct geld te investeren in webruimte. Het word je aan alle kanten gratis aangeboden.