Zoeken met Google met voorbeelden

Inleiding.

Ik heb een aantal vet handige zoekoperators voor Google gevonden die ik graag met jullie wil delen. Ik kan iedereen ervan verzekeren dat het leven op internet een stuk draagzamer zal zijn als je weet hoe je makkelijk en precies kan zoeken met Google.

Ik ben natuurlijk niet een of andere maffe Google bot die alle informatie ingeprogrammeerd krijgt. Ik zoek Google af naar websites met zooi waar ik wat aan heb. Hieronder ga ik een aantal zoekoperator uitleggen die ik handig vind de teksten zijn geïnterpreteerd vanuit externe bronnen.

Een aantal zoekoperators heb ik verwezen naar een voorbeeld van de vernoemde zoekoperator. Het zal duidelijk worden wat er ingetyped moet worden. Klik gewoon op een zoekoperator waar een linkje instaat en er komt een goed en duidelijk voorbeeld.

Hier zijn Meer Google Zoek Mogelijkheden te vinden.

Sneller zoeken met Google

Zoeken met Google levert nog wel eens het probleem dat er meer dan te veel zoekresultaten tevoorschijn komen. Dit komt omdat vaak een onhandige zoekopdracht gegeven wordt. Bijvoorbeeld als je de opdracht...

download msn plus extensions

...wilt gebruiken om MSN Plus extenties te vinden dan geeft Google resultaten weer die op alle woorden in de opdracht kunnen slaan ongeveer 915.000. Je zult resultaten krijgen die je zullen leiden naar download sites voor MSN of MSN Plus ook zal er een hoop gezeur zijn over extenties in het algemeen en nog een hele hoop troep. Door deze zoekopdracht aan te passen zal Google een nauwkeuriger resultaat weergeven. Een dergelijke zoekopdracht wordt dan bijvoorbeeld: "msn plus extensions" (levert 9 resultaten op.(Waar je waarschijnlijk meer aan hebt.)

Door het toevoegen van quotes aan meerdere woorden die bij elkaar horen zoals in het voorbeeld hierboven zal Google alleen resultaten weergeven met exact de woorden die tussen de quotes staan en ook in die volgorde. In de volgende paragrafen wordt verder ingegaan op Google zoek operators. Ook raad ik aan om in de Bronnen te kijken!

Algemene Zoekopdrachten

fietsen Italië zoek de woorden fietsen en Italië

recycling van staal OR ijzer zoek informatie over de recycling van staal of ijzer recycling

"Ik heb een droom" zoek de exacte woordcombinatie Ik heb een droom

salsa -dansen zoek salsa het woord maar niet het woord dans

Louis + I Frankrijk zoek informatie over Louis de Eerste (I)

kasteel ~ woordenlijst zoek woordenlijsten over kastelen, evenals dictonaries, lijsten van termen, terminologie, enz.

tyfus zoek alle vormen van het woord, of gespeld als een enkel woord, een zin, of een koppelteken

define:chaos zoek definities van het woord chaos van het web.

Het beste uit Google Halen

De Google Zoekmachine beperkt zich niet alleen tot het zoeken van informatie. Je kan namelijk ook heel gemakkelijk diverse soorten bestanden vinden, door een paar simpele zoekopdrachten hoef je niet meer een risicovol peer2peer netwerk te gebruiken.

Muziek zoeken en Downloaden

Nou is het via google heel simpel om op een site mp3'tjes te zoeken.

Gebruik bijvoorbeeld de zoekopdracht:

intitle:"index of" mp3 "naam artiest of nummer"

Ik heb twee selecties gemaakt die je kunt gebruiken voor het zoeken naar een artiest of nummer op een website die je bijvoorbeeld met de vorige zoekopdracht hebt gevonden. Als je maar zeker weet dat de site waarop je zoekt mp3's bevat.

"naam artiest of nummer" mp3 site:hitzmp3.com/mp3

"naam artiest of nummer" mp3 site:hyooge.com/mp3/

Zoeken naar een bepaald soort bestand.

Het is mogelijk om bijvoorbeeld alleen naar torrents of nzb bestanden te zoeken. Dit doe je met behulp van de filetype:-operator. Dit zal zorgen dat Google alleen websites laat zien die verwijzen naar .torrent bestanden. Wil je nou dat Google alleen links laat zien die een bepaalde bestands-extentie bevatten gebruik je de ext:-operator. je kan filetype: en ext: gebruiken voor alle bestands typen die er zijn bijvoorbeeld .mp3 .avi .nzb .exe .pdf noem maar op...

"Software naam" filetype:torrent

Softwarenaam filetype:nzb

of

"Ebook Naam" ext:pdf

Naam_bestand ext:nzb

Tot Slot

Er zijn natuurlijk Meer Google Zoek Mogelijkheden .

Ik heb me weer een paar uur vermaakt met het zoeken naar deze zooi en het maken van dit artikel en jij kan je weer even vermaken. Na verloop van tijd zul je merken dat als je gebruik maakt van de zoek operators dat het zoeken naar informatie een stuk sneller en makkelijker is, waarschijnlijk zul je het ook minder irritant vinden om te zoeken via Google!