Snel kopieëren met FastCopy

Introductie

Vind je de snelheid waarmee Windows kopieert ook te langzaam? Dan is het gratis programma Fastcopy de oplossing voor je! In dit artikel uitleg over dit zeer handige programma.

Fastcopy

Fastcopy is een gratis programma dat zich erg gemakkelijk laat integreren met Windows. Je kan het hier downloaden: FastCopy FastCopy

Het is een klein programma van iets minder dan 200 KB. Download het even door op deze link te klikken. Na het downloaden (minder dan een minuut met ADSL/Kabel). FastCopy is in kopieëren meestal 30-50% sneller dan Windows. Voor mensen die grote bestanden (groter dan 300 MB) kopieëren is het dus zeker handig om het even te downloaden.

Het startscherm van FastCopy ziet er zo uit:

In de bovenste regel, Source, stel je in wat het bronbestand of de bronmap is. Eronder, in DestDir (Destination Direction) stel je in naar welke map het bestand of de map de kopie heen moet.

Als beide staan ingesteld klik dan op Execute en FastCopy kopieert in no-time het bestand.

Integreren

Omdat het niet handig is dit iedere keer te doen op deze manier kan je FastCopy integreren met Windows zodat je gewoon de sneltoets CTRL+C gebruiken. Het integreren doe je als volgt:

Klik op Option' en klik op Shell Extension'(S).

Zorg dat de volgende vinkjes er staan: 

Hierdoor staat FastCopy nu in Windows. Dit zie als je rechtermuisklik geeft op een bestand dat je wilt kopieëren.

Het is ook mogelijk om de sneltoets CTRL+C te gebruiken om een bestand te kopieëren naar het klembord en het vervolgens met FastCopy te plakken (Paste (FastCopy)).

Andere functie

Een ander groot voordeel van FastCopy is dat het ook razendsnel grote bestanden kan verwijderen. Bij Windows duurt dit meestal nogal een tijd maar FastCopy is een stuk sneller. Pas wel op dat FastCopy de prullenbak overslaat! Als je met FastCopy iets verwijdert dan is het ook écht weg.

Vragen?

Heb je vragen over dit artikel? Laat even een reactie achter en ik help je verder.