Windows 7 tips

INLEIDING

Het is alweer een tijdje geleden dat Windows 7 op de markt is gekomen. Uiteraard zijn de meningen weer sterk verdeeld. Veel mensen vinden het een goed stuurprogramma, maar er zijn er ook weer een boel die er absoluut niet mee willen werken. Persoonlijk vind ik het heerlijk om ermee te werken, en daarom dit artikel om eens wat tips te geven die het nog leuker maken om met Windows 7 te werken

VIRTUELE HARDDISK

Via schijfbeheer kun je heel eenvoudig virtuele hard-disks aanmaken. Het is dan net alsof je een extra harde schijf in pc hebt zitten, maar in feite is het gewoon een bestand op een bestaande schijf. Dit is vooral handig om al je bestanden te organiseren, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden zoals het opstarten vanaf een virtuele harddisk. Ook kun je het vhd bestand wat aangemaakt word makkelijk delen met andere mensen.

PROBLEEMSTAPPENBESCHRIJVING

Een hele mond vol, maar eigenlijk heel simpel. Heb je ook vaak dat je door andere mensen gebeld word, die een probleem met de computer hebben, en ergens een foutmelding krijgen? Met dit programma kan degene met het probleem heel simpel alle stappen die hij uitvoert 'opnemen'. Het resultaat wordt in een MHTML-bestand opgeslagen, en kan dan even gemaild worden naar jou. In dit bestand worden scherm afbeeldingen weergegeven, en alles waar op geklikt is word weergegeven, zodat je precies kan zien waar het mis gaat. Dat is toch een stuk handiger als via de telefoon erachter zien te komen waar het mis is gegaan. Je kunt dit programma bereiken door bij start in te typen: PSR.

GOD MODE

Het lijkt op een cheat voor een spel, maar dat is het niet. Het heeft te maken met je configuratie scherm. Soms is het lastig om nou precies te tool te vinden die je zoekt in het configuratiescherm. Met God Mode heb je in één oogopslag alles wat er in het configuratiescherm aanwezig is. Hier is hoe het werkt.

Maak een nieuwe map aan op elke gewenste plek die jij wil. Noem deze map als volgt:

GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

De tekst GodMode mag je veranderen in de door jou gewenste map naam. Je hebt nu een map in je verkenner met het complete configuratiescherm, maar dan overzichtelijker. Probeer het maar eens!

USER ACCOUNT CONTROL

Waarschijnlijk het meest irritante van Windows 7. Bij ieder programmaatje wat je maar wil installeren komt weer dat vervelende scherm naar voren waar je toestemming moet geven om het te doen. Heel irritant, maar gelukkig makkelijk uit te zetten. Type bij start uac, en druk op enter. Je kunt nu aangeven wanneer Windows een melding mag geven, of dat Windows niet een melding mag geven.

MINIMALISEREN

Als je op een gegeven moment 'tig schermen open hebt staan, dan kun je ze allemaal tegelijk minimaliseren door helemaal rechtsonderin de taakbalk te klikken. Als je een specifiek scherm open wilt laten staan, dan is er een leukere manier. Pak het scherm in het titel veld, en schud het heen en weer. Alle ovrige schermen zullen geminimaliseerd worden.

SNELTOETSEN

Op je toetsenbord zit een toets met het Windows logo. Ooit gebruikt? Ik denk het niet. Misschien heb je er wel eens per ongeluk op gedrukt, en toen kwam ineens het start menu tevoorschijn. Toch zijn er wat handige mogelijkheden met deze toets.

Logo + G

''Hiermee kun je je gadgets naar voren halen als ze achter je wirwar van schermen zijn verdwenen.

''Logo ++

''Druk de logo toets in en vervolgens 2 x op de plus toets. Je kunt nu snel even inzoomen op het scherm. Met de min toets kun je weer uitzoomen.

''Logo + (omhoog, omlaag, links of rechts)

''Met de omhoog en omlaag toets kun je snel een venster mini- of maximaliseren. Met de links en rechts toets kun je de schermen links of rechts uitlijnen. Dit is erg makkelijk voor als met 2 vensters naast elkaar moet werken.