Elektrische lease auto en bijtelling

Inleiding

De elektrische Mini E van BMW die op de markt is gebracht.

De overheid stimuleert mileu vriendelijke zuinigere auto’s aan te schaffen om de CO2- uitstoot tot een minimum te beperken of helemaal doen verdwijnen over een aantal jaren. Dit doet de overheid middels verschillende middelen zoals de sloopregeling waarbij je bij inruiling een extra geldbedrag krijgt als je een schonere auto koopt, minder bijtelling op schonere auto’s zoals de nieuwe percentages van 14% en 20%, de ecopremie waarbij je bij de aankoop van een zuinigere auto meer korting ontvangt en met de elektrische auto waarbij je aankomende 2 jaar geen bijtelling krijgt. Hoe minder er getankt wordt bij de benzinepomp hoe beter de auto is voor het milieu.

Waarom een milieu vriendelijke en zuinigere auto

Ten eerste is een zuinigere auto natuurlijk als eerste voelbaar als u afrekent bij de benzinepomp en minder hoeft te tanken omdat de auto minder brandstof verbruikt. Daarbij hebben zuinigere auto’s minder CO2-uitstoot wat weer bijdraagt aan een beter milieu. Met name de uitstoot van kooldioxide is slecht voor het milieu. De overheid stimuleert daarom milieu auto’s of ook wel groene auto’s genoemd met verschillende regelingen waardoor het aantrekkelijk wordt om een milieu vriendelijke auto aan te schaffen. De hoop is ook dat bedrijven deze groene auto’s in hun wagenpark op gaan nemen want het lease rijden mag ook zeker milieu bewuster.

Hoe zit dit met de elektrische auto

De voordelen van een elektrische auto zijn enorm en er is geen CO2-uitstoot en er zijn eigenlijk zover ik weet alleen maar voordelen. Hier 10 voordelen waarom een elektrische auto voordelen biedt ten opzichte van alle andere auto’s.

  1. Er is geen CO2 uitstoot dus u rijdt milieu bewust
  2. De BPM over een elektrische auto is afgeschaft tot het jaar 2018
  3. Voor zowel zakelijk als lease geen bijtelling tot het jaar 2014
  4. De aankomende jaren 10.000 oplaadpunten voor uw elektrische auto in Nederland
  5. De motor is geluidloos
  6. U betaald geen wegenbelasting
  7. Als bedrijf laat u zien dat u milieu bewust bezig bent met uw wagenparkbeheer
  8. Besparing op brandstofverbruik
  9. Er is een mogelijkheid om de auto’s thuis op te laden dus u bent niet afhankelijk van oplaadpunten
  10. Als bedrijf maakt u zich aantrekkelijk voor toekomstige medewerkers

Welke auto’s zijn op dit moment elektrisch

Er zijn op dit moment een groeiend aantal modellen elektrische auto’s beschikbaar. Niet alle leasebedrijven hebben op dit moment elektrische auto’s in hun wagenparkbeheer, maar ik verwacht dat dit zeker binnen een jaar verandert. Hieronder volgen een aantal modellen die verkrijgbaar zijn als elektrische auto’s.

Toyota Auris Elektrische auto
Peugeot iOn Elektrische auto
Model
Audi e-Tron
Chevrolet Volt
Citroën C-Zero
Fiat 500
Hyundai i10
Mini E
Mitsubishi iMiEV
Nissan LEAF
Opel Ampera
Peugeot iOn
Renault Fluence Z.E.
Renault Kangoo Z.E.
Renault Twizy Z.E.
Renault Zoe Z.E.
Toyota Auris Full Hybrid
Volkswagen E-Up!
Volvo C30 EV

Welke bedrijven hebben elektrische auto’s in hun wagenpark

Het leasebedrijf Leaseplan levert omgebouwde elektrische auto’s aan de ABN Amro. De ABN Amro gaat de elektrische mini’s opnemen in het wagenparkbeheer. De werknemers kunnen in en om Amsterdam gebruik maken van deze Mini en op de parkeerplaats aan de Zuidas kan de auto opgeladen worden. De auto’s en infrastructuur wordt geleverd door Leasplan en de NUON. Ook de gemeente Amsterdam heeft in het jaar 2009 een order geplaatst bij Leaseplan voor elektrische auto’s. Verwar deze niet met de Mini E want die auto is af fabriek elektrische en Leaseplan heeft bestaande mini’s om laten bouwen tot elektrische auto's.