Geschiedenis van de Auto tot 1885

Inleiding

Tegenwoordig rijdt men massaal auto, eigenlijk ben je niet anders gewend dan dat je uit het raam kijkt en auto's voorbij ziet rijden. Vroeger was dit echter heel anders, ik maak een serie artikelen over de geschiedenis van de auto te beginnen bij het absolute begin: voor 1885.

Geschiedenis tot 1885

Vroeger toen men zich nog niet met de auto voortbewoog verplaatste men zich met een paard en wagen. Stap voor stap is men van de paard en wagen tot een zichzelf voortbewegende auto gekomen. Er zijn verhalen over een zeilwagen, die al ver voor Christus bestaan zou hebben. Later hadden de Chinezen voertuigen die werden aangedreven op buskruit, maar deze voertuigen konden geen lange afstanden afleggen. Echt interessant werd het met het de uitvinding van de stoommotor in 1705.

De eerste kar die zelf kon rijden werd ontworpen door de Fransman Nicolas-Joseph Cugnot en gerealiseerd in 1769, Cugnot experimenteerde sinds 1765 met stoom-aangedreven voertuigen om zware kanonnen te kunnen trekken. Zijn ontwerp zou 4 ton hebben kunnen trekken met 4km/u, maar de boiler moest wel elk kwartier worden bijgevuld. De stoomwagens werden groter en zwaarder en waren in staat om een aantal andere wagens te trekken, hiermee werd de stoomtrein een feit.

Later, in 1860 patenteerde Etienne Lenoir een motor die op turfgas draaide. Dit werkte echter niet en hij verving het turfgas door petroleumgas. Dat was de eerste motor die door aardolie werd aangedreven. De motor had behoorlijk succes en werd onder andere gebruikt om elektrische stoom op te wekken voor de Parijse straatverlichting. Lenoir installeerde zijn motor op een koets en maakte een rit van 11 km waar hij 3 uur over deed. Lopend was hij dus sneller geweest, hierna stopte hij met voertuigen bouwen.

In 1862 ontdekte Alphonse Bear de Rochas hoe hij het brandstofmengsel in een motor kon compresseren in dezelfde cilinder als waarin het tot ontploffing werd gebracht. De cyclus met 4 stappen die aldus werd uitgevonden (gasmengsel inbrengen, samendrukken, tot ontploffing brengen en uitlaatgassen uitstoten) werd later door Nicolaus Otto gepatenteerd daar de Rochas dit had nagelaten. De Duitser Nicolaus Otto ontwierp in 1862 een motor met deze 4 slagen. Die Ottomotor of viertaktmotor stond mee aan de basis van de uitvinding van de automobiel. Carl Benz en Gottlieb Daimler doorbraken later het patent ten behoeve van hun uitvindingen omdat de Rochas de eigenlijke uitvinder van het concept was.

Siegfried Marcus bouwde naar verluidt in 1868 een wagen die hij op een tentoonstelling in Wenen toonde en die later Strassenwagen werd genoemd. Hiervan bouwde hij 2 types waarvan er een in het Weense Technisch Museum staat die nog steeds zelfstandig kan rijden. Deze auto, echter, is waarschijnlijk veel later gebouwd en de Oostenrijkse autobond heeft deze claim ook afgedaan als mythe.

Tot Slot

Er is een reden dat het eerste tijdperk in de autogeschiedenis juist tot precies 1885 gaat, in dat jaar werd een zeer belangrijke auto uitgevonden. Deze auto wordt officieel ook gezien als de eerste echte auto, hierover gaat mijn volgende artikel.

Hieronder links naar alle andere delen uit mijn serie:

Geschiedenis van de Auto 1885 tot 1904

Geschiedenis van de Auto 1905 tot 1918 Geschiedenis van de Auto 1919 tot 1930 Geschiedenis van de Auto 1931 tot 1948 Geschiedenis van de Auto 1949 tot 1979 Geschiedenis van de Auto 1980 tot nu