Goedkope en goede leren autobekleding

Inleiding

Een nieuwe of tweedehands auto kopen of leasen is een activiteit die menigeen behoorlijk bezig kan houden. Je wilt het liefst de mooiste auto met de meest comfortabele accessoires. Maar ja, aan alles hangt een prijskaartje. Of het nu de aanschafprijs is, het leasebedrag of de fiscale bijtelling, op een of andere manier komt de extra luxe toch uit de eigen portemonnee. Ook leren bekleding van de autostoelen is een veel gewenste accessoire. Het geeft een enorme extra uitstraling aan de auto. En ook de status speelt hierin een rol. Want ja, een auto met lederen bekleding is nu eenmaal luxer dan een auto met gewone bekleding. Een goede manier om toch te genieten van mooie goede leren autobekleding en tevens ook nog de portemonnee iets te sparen is wellicht het achteraf (dus niet af-fabriek) laten bekleden van uw autostoelen met leder.

De voordelen van achteraf uw auto in het leer bekleden

De kosten om het interieur van een auto door de fabrikant te laten bekleden met leder, bijvoorbeeld van een middenklasse auto bedraagt gemiddeld zo'n 2.500,- Euro inclusief BTW. Als we dit vergelijken met de prijzen van inbouwbedrijven die dit achteraf doen, dan kan er al snel meer dan 800 euro bespaard worden.

De meerprijs van leren bekleding bij luxere auto's zal al snel oplopen tot meer dan 7.000 euro. Als dan gekeken wordt naar wat bespaard wordt als u de auto achteraf door een specialist laat bekleden, en dan in exact de kleuren welke u wenst, dan scheelt dit heel veel.

Het grootste verschil wordt verklaard door de BPM welke bij luxe auto's meer dan 2.000 kan bedragen. Bij bestelling af-fabriek wordt de leren bekleding gezien als onderdeel van de auto en daarover wordt gewoon BPM belasting gerekend. Door het leder achteraf te laten aanbrengen wordt deze belasting vermeden. En dat scheelt, of het nu in de aanschaf is of in de privé bijtelling voor het leasen. Voor dit laatste geldt zelfs dat veelal het totale bedrag van de leren bekleding buiten de bijtelling kan worden gehouden als deze achteraf is aangebracht.

Leer in tweedehands auto

Een leren bekleding voor de autostoelen achteraf inbouwen in een tweedehands auto is een investering die lang meerwaarde kent. Een lederen interieur maakt een occassion weer bijna als nieuw. En zeker als eerder in de auto gerookt is, dan bent u meteen af van de niet frisse geur die hierdoor is ontstaan. Het geeft de auto naast een nieuw uiterlijk ook een hogere restwaarde.

Veel keuze en goede kwaliteit

De inbouwbedrijven die zich gespecialiseerd hebben in leren autobekleding doen qua kwaliteit niet onder bij de originele leren fabrieksbekleding. De inbouwbedrijven verdienen er hun brood mee, dus het moet wel goed zijn. Een bijkomend voordeel is dat er veel keuze is in de kleur en soort van het leer. Er kan zelfs vaak een eigen ontwerp worden gekozen, wat de auto nog meer uitstraling en een persoonlijke tint meegeeft.

Conclusie

Het rijden in een auto met leren stoelen biedt voor veel mensen een meerwaarde. Helaas is dit altijd een erg dure accessoire als dit af-fabriek wordt besteld. Met name de BPM maakt het duur. Dit kan voorkomen worden door de leren bekleding achteraf in te laten bouwen door een speciaal inbouwbedrijf.

Andere accessoires achteraf in laten bouwen? Denk bijvoorbeeld ook eens aan een los inbouwnavigatiesysteem .