Wat zijn de interessante BMW autos

Inleiding BMW auto’s

Het automerk BMW, Bayerische Motoren Werke, is een bedrijf uit München die auto's en motorfietsen fabriceert. Welke modellen hebben BMW nou echt groot gemaakt?

Geschiedenis van BMW

Bayerische Motoren Werke werd in oktober 1913 door Karl Friedrich Rapp opgericht in München als fabriek voor vliegtuigmotoren, onder de naam Rapp Motorenwerke. In 1916 ging het bedrijf V12 motoren bouwen voor Oostenrijk-Hongarije. Rapp breidde uit met hulp van Camillo Castiglioni en Max Friz, echter de te snelle uitbreiding zorgde voor problemen, waarna Rapp het bedrijf verliet en het bedrijf werd omgedoopt tot Bayerische Motoren Werke GmbH. De leiding van het bedrijf werd overgenomen door Franz Josef Popp, en in 1918 werd de firmanaam gewijzigd in BMW AG. Na de Eerste Wereldoorlog werd de fabriek tijdelijk gesloten, en na heropening moest BMW de productie van vliegtuigmotoren staken en ging voortaan vooral spoorwegremmen produceren. Nadat het bedrijf verkocht werd aan Knorr-Bremse, kocht voormalig meerderheidsaandeelhouder Camillo Castiglioni in 1922 de naam BMW terug. Vervolgens werd deze weer doorverkocht aan de Bayerische Flugzeug Werke. Bayerische Motoren Werke beschouwt de oprichtingsdatum van haar juridische voorganger Bayerische Flugzeug Werke (7 maart 1916) als haar oprichtingsdatum. In het jaar 1928 nam BMW de voertuigfabriek 'Eisenach A.G.' over. Daar bouwde men de bekende 'kleine Dixi'. Dit moment was voor Bayerische Motoren Werke de echte start als autofabrikant. In maart van het jaar 1929 produceerde BMW de eerste auto, de BMW 3/15.

BMW 3/15

De BMW 3/15, een afgeleide van de Austin Seven, was de eerste auto die gefabriceerd werd. De eerste echte eigen bedachte auto van BMW werden vanaf 1933 geproduceerd. Dit waren de meer geavanceerde zes-cilinder sportwagens en ook sedans. Vooral de 327 sedan en 328 roadster, snelle 2-liter wagens, waren zeer geavanceerd voor hun tijd. Mede dankzij deze geavanceerde modellen kreeg BMW vanaf die tijd een naam als bouwer van sportieve auto's.

BMW en de Tweede Wereldoorlog

De BMW-fabrieken werden tegen het einde van de tweede Wereldoorlog heel erg zwaar gebombardeerd. De fabriek in München werd voor het grootste deel verwoest en de fabrieken in oostelijk Duitsland werden door de Sovjets in beslag genomen. Na de tweede wereldoorlog herstelde BMW zich goed. De onderneming BMW leunde vooral op de bouw van motorfietsen. Hierbij bouwde men na de oorlog vooral grote sportwagens en grote limousines met V8 motor. Deze werden slecht verkocht, waardoor de fabriek op het randje van bankroet kwam. De redding kwam in de vorm van een driewielig 'scootmobiel' in licentie van het Italiaanse Iso, de BMW Isetta.

BMW 1500

De echte doorbraak van BMW kwam met de BMW 1500 uit 1961. Sindsdien bouwde BMW een gamma van sportieve sedans en coupés op die leverbaar waren met veel verschillende motoren, wat in de jaren zestig bijzonder was.

BMW 323i

BMW creëerde een nieuw genre met de 323i uit 1977, een relatief kleine tweepersoons sedan met achterwielaandrijving en een 6-in-lijn benzinemotor onder de motorkap. Kenmerkend voor de bekende BMW automobielen is dat alle auto's achterwielaangedreven zijn. Zoals vele andere automerken zag BMW zich in strijd met de concurrentie gedwongen uit te breiden. Het bedrijf BMW nam in het jaar 1994 het Britse Rover over. In 1998 verloor BMW de strijd om Rolls-Royce van Volkswagen, maar kaapte de rechten op de naam Rolls-Royce, die bij Rolls-Royce Aerospace bleken te berusten, voor de neus van Volkswagen weg. Rover bleek een miskoop en werd in maart 2000 in twee gedeelten van de hand gedaan, waarbij BMW slechts de rechten op de Mini behield. In 2002 bracht BMW een retro-versie van de vroegere Mini op de markt die wel succesvol is geworden.

Embleem van BMW

Het embleem van BMW stelt een (gestileerd) propellerblad voor, waarin de kleuren van de Beierse vlag worden gebruikt.

Raceauto’s van BMW

BMW heeft zijn eigen raceklasse in Nederland, dis is namelijk de bekende 'BMW 130i Cup'.

BMW in de Formule 1

In de bekendste raceklasse, de Formule 1, deed BMW hele goede zaken als motorenleverancier voor het team BMW-Williams. Tegenwoordig is BMW eigenaar van het team BMW Sauber, en heeft als doelstelling het dichten van het gat naar de twee topteams (Ferrari en McLaren) en het winnen van een Grand Prix Formule 1.

BMW Vestigingen

De hoofdvestiging van Bayerische Motoren Werke in München is de BMW Viercilinder, een gebouw dat qua vorm zijn naam eer aan doet. Het mooie gebouw is door de bekende Oostenrijkse architect Karl Schwanzer ontworpen. Een ander gebouw, eveneens ontworpen door Schwanzer, is het bekende BMW Museum. Beide gebouwen werden opgeleverd voor het begin van de Olympische Zomerspelen in het jaar 1972. Een nieuwe vestiging in München voor het concern is BMW Welt, een hypermodern complex dat werd ontwikkeld door het architectenconcern 'Coop Himmelb(l)au'. BMW heeft met dit gebouw voor ogen de dialoog met de klant te versterken en een belevingservaring op te wekken wanneer ze hun nieuwe voertuig afhalen. In het gebouw wordt ook voorzien in gastronomische verzorging, informatiedienstverlening en winkels met BMW-onderdelen.