Hyundai Blue - zuinig en voordelig rijden

Hyundai Blue

Hyundai slaat een nieuwe weg in met de lancering van het Hyundai Blue label. Wie al eerder een Hyundai heeft gereden, zal beamen dat deze oerdegelijke auto's al heel voordelig waren in gebruik, maar met de introductie van het blue label van Hyundai belooft Hyundai voortaan ál hun nieuwe modellen nóg zuiniger (en dus voordeliger) te maken. Dit is natuurlijk heel goed voor het milieu, maar dit betekent ook goed nieuws voor je portemonnee. Hyundai ontwikkelde hiervoor een stukje bijzondere technologie: het start en stop systeem.

Hyundai: start en stop systeem

Door de toepassing van het start en stop systeem weet Hyundai haar auto's aanmerkelijk zuiniger te maken. Door dit vernuftige en intelligente stukje technologie kan je vooral als je veel binnen de bebouwde kom rijdt flink op je brandstof besparen. Het systeem werkt als volgt: als je (bijna) stil staat, de koppeling niet hebt ingetrapt én de versnelling in zijn vrij hebt staan, slaat de motor af. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je met je Hyundai voor het stoplicht staat te wachten. Zodra je weer verder wilt rijden, slaat de motor weer aan en kan je soepel optrekken zonder hinderlijke vertragingen of 'hick-ups'. Tijdens het rijden merk je bijzonder weinig van dit start en stop systeem, maar des te meer merk je dit bij de pomp! Welke modellen heeft Hyundai onder het blue label uitgebracht?

Hyundai: i30 Blue

De toch al zo zuinige Hyundai i30 heeft er een nóg zuiniger broertje bij gekregen: de Hyundai i30 Blue. Deze Hyundai is zó zuinig dat deze een energielabel in de categorie A heeft gekregen. Een groot bijkomend voordeel voor de zakelijke gebruiker is dat deze zuinige Hyundai in het lage tarief van de bijtelling valt, want wie een Hyundai i30 Blue least, hoeft te rekenen op slechts 20% bijtelling over de tóch al lage cataloguswaarde. Tot zo ver de rationele argumenten om de Hyundai i30 Blue aan te schaffen. Want deze Hyundai kan ook voor het nodige plezier zorgen. Hadden we bijvoorbeeld al verteld dat de i30 Blue ook in een speciale uitvoering als Crosswagon te verkrijgen is? Samen met de standaard MP3-speler met aansluiting voor je iPod aan boord staat dit garant voor héél véél rijplezier (voor héél weinig geld).

Hyundai: i30CW Blue

Naast de hatchback heeft Hyundai ook de behoefte gezien naar een stationwagon in het productgamma. Met de i30CW Blue voorziet Hyundai in deze behoefte. Hierdoor weet Hyundai het gemak van een stationwagon te combineren met de technologische hoogstandjes van het Blue label. Door dit slim te combineren is de perfecte (lees: zuinige, voordelige en ruime) familieauto is geboren. Dit maakt het wel heel voordelig om met de auto op vakantie te gaan!

Conclusie

Hyundai heeft met de introductie van het Blue Label écht iets toegevoegd aan de automarkt. Ze spelen hiermee goed in op de steeds groter wordende behoefte naar betaalbare en duurzame vervoersmiddelen. Hyundai bewijst hiermee dat duurzaamheid en milieuvriendelijkheid ook (financieel) voordeel voor de gebruiker kan betekenen. Hiermee snijdt het mes aan twee kanten. Hyundai is goed voor het milieu én je portemonnee.