De goedkoopste auto Tata Nano

De goedkoopste auto ter wereld

24 maart 2009 is de goedkoopste auto ter wereld geïntroduceerd en beschikbaar voor de verkoop: de Tata Nano! Qua prijs is deze auto momenteel ongeëvenaard, en zit rond de 2500 dollar. Echter de populariteit van dit kleine vehikel is zo groot, dat deze nog alleen maar beschikbaar is voor India.

De_goedkoopste_auto-_Tata_Nano-IntroPlaatje.jpg

Wat voor opties krijgt de Tata Nano mee?

De Tata Nano is momenteel alleen nog verkrijgbaar als 4-zits model met 2 cilinder motor van 624cc benzine uitvoering met 4 versnellingen. Dit kleine motortje levert maximaal 34pk bij 5250 toeren en heeft een trekkracht van 48Nm bij 3000 toeren. Hij kan maximaal 105 km/uur en heeft een gemiddeld verbruik van 23.6 km/liter. Met zijn 600kg aan gewicht heeft deze Nano een uitstoot van 101 gram per kilometer.

Verschillende luxe uitvoeringen

Hij is binnenkort zelfs beschikbaar in 3 verschillende luxe klasses!!

  • De Tata Nano Standard: beschikbaar in 3 kleuren met neerklapbare achterbank.
  • De Tata Nano CX: Deze is zelfs leverbaar in 5 kleuren!!, airco en verwarming, dual-tone kleuren bekleding, rembekrachtiger, neerklapbare achterbank met hoofdsteunen!!
  • Tata Nano LX: Deze uitvoering is hetzelfde als de CX uitvoering, echter krijg je er centrale deurvergrendeling bij, electrische ramen aan de voorkant, meegespoten bumpers(3 kleuren optie), mistlampen, electronische korte afstands kmteller, bekerhouders in je dashboard, een electronische aansluitpunt en een achterspoiler!

De afmetingen

De Tata Nano is 3.1 meter lang, 1.5 meter breed en 1.6 meters hoog, wat hem de kleinste auto van India maakt met 21% meer ruimte t.o.v. andere concurrenten.

Wanneer wordt deze leverbaar in Europa?

De Tata Nano is pas net uitgebracht in India en voorlopig nog alleen beschikbaar voor enkele gelukkigen in India. Daarnaast is de productiecapaciteit momenteel nog niet voldoende om te voldoen aan de vraag die er is in Inda zelf, laat staan voor het buitenland. Bovendien voldoet deze auto wel aan de Indiase veiligheidseisen, echter nog niet niet aan de Europese eisen. Voor de Europese markt wordt een alternatief model ontwikkeld dat iets langer zal zijn, nog wat veiliger dan het huidige model en aan nog strengere milieu-eisen zal moeten voldoen.