Kleinste auto ter wereld: Peel P50

Inleiding

De Peel P50 is met zijn lengte van 134 cm, 99 cm breedte en 120 cm hoog de aller- allerkleinste auto ter wereld! Opvallend is dat dat de auto maar drie wielen heeft, en een topsnelheid van 61 km/h heeft! Ook heeft deze micro-auto maar 1 deur, en om achteruit te rijden moet je eerst uitstappen om vervolgens de auto op te tillen (59 KG) en de wielen om te draaien met een speciaal bijgeleverd hendeltje.

Informatie

Ook al kan dit autootje 61 km/h, is dit niet erg aangeraden omdat hij dan nogal slingert. Ook was deze dwergauto erg lawaaiig. Alhoewel deze auto een record heeft gevestigd, is het nooit een succes geweest, er zijn maar ongeveer 47 stuks geproduceerd (toenmalig 200 pond). Het is het eerste product van de Peel engineering LTD en de auto werd opgevolgd door de Peel Trident.

Kopen?

Helaas, hij is allang niet meer te koop. Wel kan je de opvolger (Peel Trident) nog kopen, alhoewel deze ook tweedehands is. Voor ongeveer 35.000 pond is dit autootje voor jou! Het voertuig gaat in de meeste landen door als een motervoertuig of in de drie-wieler klasse.

Wist je dat

  • Dit autootje ook in het programma Top Gear is voorgekomen?
  • deze auto werd geproduceerd van 1963 tot 1964?
  • de auto werd aangedreven door DKW bromfiets-motor?