Het importeren van auto's

Auto's importeren

Auto's importeren en exporteren uit EU-landen, zoals Belgie, Duitsland, Denemarken en Luxemburg kan financieel zeer lucratief zijn. Ook import en export met niet-EU-landen zoals Algerije en Marokko biedt veel mogelijkheden. Auto's zijn in ons huidige leven bijna noodzakelijk geworden. Voor het werk, plezier, ontspanning en functionaliteit. Er is veel aanbod van auto's via internet, de dealers en particulieren. Ook zijn er veel manieren om een auto aan te schaffen vandaag de dag. Je kunt een auto (cash) kopen en betalen, via een betalingsconstructie met de dealer of particulier of leasen. Dit artikel gaat over het aanschaffen van een auto vanuit het buitenland. Reden hiervoor is dat het importeren van buitenlandse auto's loont. Er hoeft zo veel minder belasting betaald te worden wanneer de auto ouder is dan een bepaald jaren.

Hoe een auto te importeren uit het buitenland?

Met de komst van internet is het zoeken naar veel producten makkelijker geworden. Zo ook naar auto's. Onder aan deze site vind je een aantal links die de moeite waard zijn te bekijken. Vooral in Duitsland zijn veel auto's die voor import geschikt zijn. Je kunt ook een bemiddelaar inschakelen die dit voor je doet. Hij is de tussenpersoon. Aan diegene vertel jij jouw wensen qua merk, kleur, opties en dergelijke en hij zoekt een auto in het buitenland. Een klein deel aan provisie is wat je betaald aan deze professional maar dan heb je wel de auto die je zoekt en tegen veel minder geld dan wanneer je diezelfde auto in Nederland zou aanschaffen.


Tips bij de import van een auto

1) Zoek altijd eerst zelf naar auto's. Via bladen, magazines en internetsites. Er is onwijs veel informatie en aanbod over dit onderwerp te vinden. In de boekhandel kun je zelfs Duitse auto bladen kopen waarin bepaalde merken worden aangeboden.

2) Schakel een bemiddelaar in. Deze heeft veel meer expertise over dit onderwerp. Hij weet waar hij moet zoeken en kan vervolgens rekening houden met jouw wensen.

3) Wanneer je een auto hebt gevonden uit het buitenland die aan jouw wensen voldoet, controleer de auto dan op gebreken. Ook dit kan je weer later doen door een professional zoals een dealer of garagebedrijf. Zo weet je tenminste dat je een goede auto koopt. Deze laatste tip is niets anders dan wat je in Nederland zou doen mocht je een auto hebben gevonden en willen aanschaffen.

Links over auto import

www.carmediation.com

www.cartuning-guide.com

www.autoimportduitsland.nl