Tomtom GO 750 live review

Inleiding

De GPS, wie heeft er geen tegenwoordig?  Wel laat ons stellen dat we er meer en meer terugvinden in de gemiddelde

huisgezinnen.  Maar welke moeten we nu eigenlijk kopen, want tegenwoordig zijn er zoveel verschillende types en merken op de markt dat het voor mensen die voor hun eerste aankoop staan het niet eenvoudig is.

Naar mijn persoonlijke ervaringen met verschillende gps, blijf ik toch een voorkeur hebben voor een TomTom.  Deze gps zijn prijs kwaliteit een topper.  Om deze reden heb ik onlangs de TomTom Go 750 live gekocht omdat ik nogal veel op de weg ben.

Uit de doos

Wanneer we de doos openen vinden we volgende terug:

  • De GPS TomTom GO 750 live
  • Een autolader
  • Een USB aansluiting voor op de computer
  • 2 handleidingen; over de gps en over de live diensten

Eerste ingebruikname

Ongetwijfeld ben ik net hetzelfde als de meeste mensen onder ons en heb ik de gps al opengedaan in de wagen om deze onmiddellijk te testen in het naar huis rijden.

Simpele klik op de aan en uit knop, gps werkt onmiddellijk en is vrij snel in het vinden van sattelieten. U kan een tour volgen waarin de functies worden uitgelegd, als eerste gebruiker van TomTom kan ik dit aanraden.

Mijn thuisadres invullen en hop we zijn vertrokken, voor gebruikers die al eerder een TomTom in gebruik hebben verschilt er niet zoveel met de andere TomTom's behalve dat alles vlotter werkt.  Geen seconden of in het slechtste geval minutenverlies door het zoeken naar sattelieten.  Deze TomTom vindt alles vrij vlot.

Bluetooth

Dit sprak me onmiddellijk aan op deze TomTom Go 750 Live is de bluetooth functie om je telefoon aan te schakelen waarop je makkelijk handsfree kan bellen en berichten lezen.  De TomTom vindt vrij snel je telefoon en kan je telefoonboek makkelijk importeren.  Na een paar kleine lees "korte telefoontjes" is mijn persoonlijke mening dat deze extra mij zeker en vast zal bekoren tijdens de lange ritten.  Geef nu toe wie krijgt graag een boete.

Optie Live

Naar deze optie was ik toch benieuwd, ik had er al over gelezen maar er nog geen ervaring mee gehad. 

Wat is nu eigenlijk de live optie van TomTom:

De optie Live biedt u tal van mogelijkheden, zo kan u flitscamera's ontwijken, met google search op zoek gaan naar restaurants en nog veel meer.

De belangrijkste mogelijkheid van TomTom live is voor mij de up to date verkeerscontrole, de gps doet elke 3 minuten een update en wanneer er zich een verkeersprobleem op uw route voordoet dan zal hij een andere suggestie doen om geen tijd te verliezen op uw route, wanneer ik s'avonds uit de grootstad wil wegrijden is dit een ideale oplossing voor mij.

Eventjes een overzicht van de leuke diensten die TomTom Live aanbiedt:

  • Het zoeken van Bezinestations, hij zoekt de goedkoopste in uw regio (bespaar vlug enkele euro's)
  • Hd Traffic; niet meer in de file, de TomTom zal u bij problemen een betere route voorstellen
  • Google search; zoeken naar restaurants, winkels, etc ...
  • Flitscamera's, zowel vaste als mobiele camera's, u kan zelf aangeven met 1 simpele klik waar zich een mobiele camera bevindt.  Dit wordt dan doorgegeven naar de andere live gebruikers.  (bespaar vele euro's)
  • Kaarten aanpassen, bij fouten of wijzigingen en wordt eveneens doorgestuurd naar andere live gebruikers.

Conclusie

+ Goede stevige GPS + Prijs kwaliteit een topper + Optie live is een must (3 maanden gratis bij nieuwe GPS) + Snelle verwerking en snelle ontvangst sattelieten + Aansluiting op computer om uw gps naar u aan te passen

  • Een handige opbergdoosje mocht voor die prijs