Een fiets online kopen

Inleiding

Onlinefietskopen.jpg
Tegenwoordig kun je bijna alles online kopen en ook een fiets. Waarom niet, want een fiets is een fiets en je kunt dan kiezen uit een bepaald merk zoals Sparta, Gazelle en Batavus. Vaak kan deze fiets goedkoper uitvallen omdat de desbetreffende winkel geen pand heeft en ook zijn personeel anders inzet. Met een online fietsenwinkel zijn de personeelskosten lager en op deze manier is de prijs van de fiets goedkoper, maar waakzaamheid is geboden. Hoe zit het met de service en hoe weet je dat je daadwerkelijk het juiste merk koopt. Bedenk ook dat niet iedere webshop de bekende merken fiets verkoopt. Simpelweg omdat dit niet mag en je krijgt online te maken met de onbekende merken voor de fiets.

Let op als je online een fiets koopt

Als je online een fiets koopt dan heb je vaak geen service. Slim is om daar goed op te letten, want de prijs moet toch ergens vandaan komen. En als je een defect hebt aan de fiets dan zegt de offline fietsenwinkel dat de fiets niet bij hem is gekocht en dan sta je voor een dichte deur. Let goed op de kleine lettertjes als je online koopt en vraag desnoods hoe het zit met de service. Met name voor fietsen met handremmen bijvoorbeeld die goed moeten worden afgesteld of electrische fietsen. Ook een keurmerk is geen overbodige luxe en let goed op de algemene voorwaarden. Als de webwinkel ook winkels heeft dan kun je daar wellicht de service krijgen. Bedenk ook dat service geld kost. Als jij echt uit bent op een goedkope fiets dan is het idee hieronder om gebruik te maken van een mobiele fietsenmaker wellicht een idee.

Welk merk fiets kun je online kopen

Eigenlijk zijn alle merken van de fiets online wel vertegenwoordigd. Verder vind je ook onbekende merken online. De offline winkels hebben vaak alleenvertegenwoordiging voor een bepaald merk en dit betekent dat een webwinkel deze (bekende) merken niet zomaar mag verkopen. De bekendere merken zetten wij hieronder:

  • Sparta
  • Gazelle
  • Batavus
  • Puch
  • Giant

Neemt niet weg dat een onbekend merk net zo goed kan zijn. Als je zelf handig bent kun je de fiets bij een defect zelf repareren. Bedenk ook dat door de opkomende concurrentie uit Europa en China de bekende merken de fietsen ook goedkoper moeten laten maken. Vroeger deed ik met mijn wasmachine 18 jaar en nu rond de zeven jaar. Dit geeft gewoon aan dat het allemaal goedkoper wordt gemaakt en ook de fiets gaat hier in mee.

Wat als je online geen service krijgt bij de fiets?

Slimheid is geboden als jij een goedkope fiets online kunt bemachtigen. Reken dan eens uit als je gebruikt maakt van een [mobiele fietsenmaker] . Deze fietsenmakers rijden door heel Nederland en vliegen als paddenstoelen uit de grond. Stel dat hij de fiets rijklaar kan maken voor 150 euro en je bent dan nog steeds goedkoper uit. Dan zit je goed. Lees ook eens een aantal forums met ervaringen van mensen die online een fiets hebben gekocht. Daar kun je namelijk heel veel van leren.