Alternatieve energie, negen mogelijkheden

Wat is Alternatieve Energie

Er is veel energie die we kunnen gebruiken als we maar proberen om onderzoek te doen naar de ontwikkeling van de technologieën die nodig zijn om energie te maken. We kunnen de fossiele brandstoffen en de oude elektriciteitsnetten weg krijgen door het aanboren van alternatieven voor deze energiebronnen.

Negen alternatieve mogelijkheden

1. Wind- energie

Een van deze alternatieve energiebronnen is wind- energie. Windturbines worden verder ontwikkeld, geleidelijk aan zijn die energie-efficiënter en minder kostbaar. Windparken hebben in veel landen hun weg gevonden, ze worden meer en meer strategisch geplaatst zodat ze vogels niet in gevaar brengen zoals voormalig windturbines wel deden.

2. Zonne- energie

Een andere alternatieve energiebron is degene die het meest bekend is: we hebben het over zonne- energie. Het gaat om het verzamelen van zonnecellen, de energie die vrijkomt door de zon wordt verzamelt en omgezet in elektriciteit of in sommige gevallen, warm water. Net zoals met wind- energie creëert zonne-energie absoluut geen luchtvervuiling.

3. Zeegolven- energie

Zeegolven- energie wordt gezien door overheden en investeerders als we het hebben over een enorm energie genererend potentieel. Een generator in Frankrijk is in werking geweest voor vele jaren en wordt beschouwd als een groot succes, de Ieren en Schotten hebben experimentele projecten lopen.

4. Waterkracht- energie

Waterkracht is een krachtige generator voor elektriciteit. Echter, er zijn beperkingen aan de beschikbaarheid van de juiste plaatsen voor het opzetten van een grote dam. Veel hydro-elektrische generatoren zijn opgezet in rivieren de afgelopen tijd als gevolg van deze beperking.

5. Geothermische- energie

Geothermische- energie is er in overvloed, het ligt direct onder onze voeten een paar tientallen meters onder het aardoppervlak. Deze energie wordt geproduceerd door het verwarmen van water door de hete gesmolten lava. Het water verandert in stoom, die stoom wordt op zijn beurt ingezet en gebruikt om turbinemotoren in gang te steken die op hun beurt elektriciteit opwekken. Er zou veel meer onderzoek en ontwikkeling moeten gedaan worden om geothermische energie af te tappen.

6. Verloren afvalgas- energie

Verloren afvalgas energieën die hoofdzakelijk methaan zijn, door het omkeren van de relatie afval naar energie met het creëren van energie uit afval dat op de stortplaatsen ligt. Dit gas wordt gebruikt in brandstofcellen en kan worden gebruikt in standaard benzine generatoren.

7. Ethanol- energie 

Ethanol is een benzine vervanger en is gemaakt op basis van zaken zoals tarwe, suikerriet, druiven, aardbeien, maïs en zelfs houtsnippers en hout cellulose. Er is controverse over deze brandstof met betrekking tot economische of praktische kant. Dus het zou alleen maar nuttig zijn in zeer gelokaliseerde gebieden, maar technologieën voor de winning worden continu verfijnd.

8. Biodiesel- energie

Biodiesel wordt gemaakt van energie uit de oliën die in planten aantreft. Tot nu toe hebben de commerciële winkels biodiesel gemaakt met behulp van sojabonen, koolzaad en zonnebloemolie. Op het moment van schrijven is biodiesel typisch geproduceerd door ondernemers, gelijkgestemde individuen of degenen die willen experimenteren met alternatieve energie, maar het commerciële belang van bedrijven is in opkomst. Het brandt veel schoner dan op olie gebaseerde diesel.

Tot slot: 9. Atoom- energie

Atoom energie wordt aangemaakt met behulp van het proces van kernsplitsing. Deze energie is zeer efficiënt en kan grote hoeveelheden krachtige energie op wekken. Maar er is bezorgdheid van sommige mensen over wat te doen met de relatief kleine hoeveelheden afval die kernenergie geeft, want het is radioactief en het neemt honderden jaren in beslag tegen dat het onschadelijkheid is.