Hoe maak je een regenboog cake

Hoe maak ik een regenboog cake?

In dit artikel: Welke ingrediënten heb ik nodig? Waar kan ik kleurstoffen kopen? Wat is een regenboogcake?

Hiernaast op de foto een voorbeeld van hoe een regenboogcake er uit kan gaan zien.

De regenboogcake, ook wel de rainbow cake

Hou je binnenkort een feestje? Voor je kind of kleinkind, of is er iemand jarig? Misschien een neefje of een nichtje, je ouders, een goede vriend of gewoon jijzelf? Is je zoon afgestudeerd, ben je zoveel jaar getrouwd en heb je wat te vieren? Wil je eens flink de blitz maken met een feestelijke hap, maak dan de overheerlijke spectaculair uitziende regenboogcake. Een mooie verschijning, afkomstig uit Amerika, deze 'rainbowcake' (zo heet de cake oorspronkelijk).

De cake heet wel een regenboog cake (wegens de kleuren), maar in feite sta je vrij om zelf lekker te experimenteren en de kleuren te gebruiken die jij wilt. Een hollandse cake met oranje, rood, wit en blauw bijvoorbeeld! Een Feyenoordcake met de club kleuren rood en wit. Een meisjescake met echte meisjeskleuren. (denk aan roze, paars en lila). Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het maken. Laat je creatieve geest de vrije loop gaan!

Wat zijn de ingredienten voor een regenboog cake?

Aangezien de regenboog cake is overgewaaid vanuit het verre Amerika, zijn de ingrediënten die genoemd worden vaak Amerikaans. Gelukkig hebben wij in Nederland vele winkels en onlineshops die de juiste ingrediënten verkopen. Wat heb ik dan allemaal nodig om zo'n heerlijke regenboog cake te maken?

  • Gel Food Colours (Gel Icing Colours)
  • Witte Cake Mix
  • Sprite of zogenaamde diet soda
  • Pudding mix
  • Eventueel topping of slagroom

Allereerst dus de Gel Food Colours. Deze kleurstoffen is waar het natuurlijk allemaal om draait. In feite kun je een cake op jouw manier maken (er zijn vele manieren) en dan de kleurstoffen toevoegen. Echter om bij het amerikaanse recept te blijven is het ook leuk om een dubbellaags cake te maken.

  1. Mix de sodamix of sprite met de cake mix in een kom (geen water, zout, suiker of wat dan ook toevoegen)
  1. Maak de juiste hoeveelheid, zodat je een gelijk aantal kommetjes kan verdelen (afhankelijk van het aantal kleuren die je wilt gebruiken)
  1. Als je alle kleuren hebt gemengd dan doe je de eerste kleur in het midden van de cake blik. Vervolgens de volgende erboven enz enz
  1. Bakken volgens de aanwijzingen op het etiket
  1. Het hoeft niet, maar kan wel. Een extra toppinglaag om de cake heen. Zie verpakking voor bereiding.

Waar kan ik kleurstof of colouring gel kopen voor de rainbow cake?

Kleurstoffen liggen niet zomaar in de winkel. Je moet dus even goed zoeken of er ergens in de buurt een bakkers/taargroothandel aanwezig is. In sommige toko's willen ze ook nog wel eens bakkleurstoffen hebben. Het beste is echter om gewoon online je zaken te doen. Op bijvoorbeeld 'De Leukste Taartenshop' kun je vrijwel alle ingredienten vinden die nodig zijn om een mooie cake of taart te maken!

Bovenstaande is natuurlijk een leidraad, maar je staat zelf helemaal vrij om te perfectioneren en te toveren met juiste verhoudingen etc. Maak er wat leuks van!