Wie is Bryan Greenberg

Inleiding

Bryan Greenberg speelt op dit moment in de comedyserie How to make it in America uitgezonden door de Amerikaanse televisiezender HBO. Lees meer over Bryan Greenberg in dit artikel.

Bryan Greenberg in zijn jongere jaren

Bryan Greenberg is geboren op 24 mei 1978 in Omaha, Nebraska, Amerika. Zijn familie was één van de weinige joodse families in die omstreken. Hij groeide in Omaha op samen met zijn zus. Toen hij 12 jaar was verhuisde de familie naar St. Louis alwaar hij zijn school afmaakte. Nadat hij klaar was met zijn high school ging hij naar New York omdat hij wilde acteren. Hij volgde daar een opleiding aan de New York Theaterschool (bachelor of fine arts) en belandde vervolgens in allerlei theaterproducties. Eén van de eerste theaterrollen die hij speelde was in Romeo en Juliet.

Bryan Greenberg en zijn films en televisieseries

Bryan heeft in verschillende series en films gespeeld. Zijn eerste rol in een televisieserie was een gastoptreden in Law & Order in 1997. Door dat gastoptreden werkte hij zichzelf in de picture en kreeg hij een rol in zijn eerste bioscoopfilm in 1998 genaamd A Civil Action met als tegenspeler John Travolta. Verder heeft hij gastoptredens gedaan in de serie Strong Medicine, The Sopranos, Providence en Boston Public. De echte doorbraak van Bryan Greenberg kwam met de televisieserie One Three Hill waarin hij de rol speelde van Jake Jaglieski die een dubbel leven leidde: hij was een high school basketbalspeler en een alleenstaande vader (2003-2006). Vervolgens speelde hij de hoofdrol in de televisieserie October Road (2007-2008). Andere films waarin Bryan Greenberg heeft gespeeld zijn The Perfect Score (in 2004 met Scarlett Johansson), Prime (film waarin hij een relatie krijgt met een patiënte van zijn moeder, gespeeld door Meryl Streep, die psychologe is) uit 2006 met Uma Thurman, Nobel Son (2008), The Good Guy (een film over Wall Street, 2009) en Bride Wars uit 2009 met Kate Hudson en Anne Hathaway.

Bryan Greenberg en How to make it in America

Sinds februari 2010 is Bryan Greenberg te zien in de comedyserie How to make it in America. De serie wordt uitgezonden in Amerika door HBO. De serie gaat over het leven van Ben Epstein, die wordt gespeeld door Bryan, die het probeert te maken in de mode business in New York en dat valt niet mee.

Bryan Greenberg en zingen

Naast het acteren, houdt Bryan Greenberg ook van zingen. In het jaar 2007 bracht hij een album uit met de naam Waiting for now. Enkele nummers van dat album hoor je ook in de televisieserie One Tree Hill en October Road. Bryan heeft ook in verschillende plaatsen in Amerika opgetreden.

Bryan Greenberg en het milieu

Naast acteren en zingen is Bryan Greenberg ook erg betrokken bij het milieu. Nadat er een explosie was op het boorplatform the Deep Horizon en er ontzettend veel olie de Golf van Mexico inliep, maakte Bryan Greenberg een film om aandacht te vragen voor de milieuramp. Dit deed hij voor de milieuorganisatie the Natural Resources Defense Council in New York.