De meest populaire Bollywood actrices van 2009

Deze lijst gaat niet over de beste actrices (hoewel ze allemaal heel goed kunnen acteren) maar ze zijn het meest populair door dat ze het meest gezocht worden op het internet.

Voor dat we verder gaan even een paar weetjes die je misschien niet wist.

De naam Bollywood komt door de namen Bombay (officiële naam Mumbai) en Hollywood samen te mixen.
Veel mensen gebruiken Bollywood als een overall naam als gesproken wordt over de films van India. Er zijn echter, net als in alle landen, meerdere takken op het gebied van film denk aan Bengali, Kannada, Malayalam en Tamil.
Bollywood nog altijd elk jaar meer films maakt dan Hollywood.
Bollywood niet alleen populair is in India maar ook in Nepal, Pakistan, Sri Lanka, US, Nigeria, Somalië, Rusland, Europa en Nieuw Guinee.

Laten we nu maar beginnen met de meest populaire Bollywood actrices van 2009..

Katrina Kaif

Dit is een naam die de meeste hier wel verwacht hebben. Ze heeft vorig jaar in 4 Bollywood films gespeeld en 2 van die films hebben ondertussen de hoogste opbrengst opgebracht. Het gaat om de films Ajab Prem Ki Ghazab Kahani (met Ranbir Kapoor) en De Dana Dan (met Akshay Kumar en Sunil Shetty). Katrina is door meerdere bladen gekozen als Indiaas sexiest vrouw. Mattel heeft aangegeven dat de Bollywood Barbie gemaakt gaat worden met Katrina als model. In 2010 staan ook 4 films met haar op het programma.

Kareena Kapoor

De mooie Kareena Kapoor is in 6 films te zien in 2009. Een van de films, 3 idiots, is uitgegroeid tot de Bollywood film met de hoogste bruto omzet alles tijden en heeft ook de hoogste bruto omzet buiten India. In 2009 was ze genomineerd voor de Internationale India Film Academie Award en voor in 2 categorieën bij de Stardust Awards. In Filmfare (een Hindi I-net magazine) stond ze in 2009, als enige vrouw op de powerlijst. Kareena heeft in 2010 vijf films op stapel staan.

Priyanka Chopra

Ze heeft in 2009 aan 3 films meegewerkt, in Kaminey werd ze toegejuicht en in What’s your Rashee? was de criticie niet heel enthousiast. In 2010 heeft Priyanka 4 films op stapel staan, waaronder een computergeanimeerde film.

Asin

Asin was in 2009 te zien in de Bollywood musical London Dream. De film was niet echt een mega-hit en de reviews waren erg verschillend.

Tabu

Ze staat op nummer vijf, maar eerlijk gezegd heeft ze in 2009 geen film gemaakt, althans het is niet te vinden. Ze is in januari 2009 wel op de cover van Vogue in India te zien. In 2010 heeft ze het weer erg druk omdat er 7 films verschijnen met haar erin.

Deepika Padukone

Zij heeft het erg druk gehad in 2009, ze was in 5 verschillende films te zien. Een van de films, Chandni Chowk to China was een flop, maar Deepika werd wel genomineerd voor beste actrice bij een Asian Film Award. Later dat jaar werd alles goed gemaakt met de film, Love Aaj Kal. Deze film werd een hit en ook een van de films met een hoge omzet aller tijden. In 2010 zijn er 5 films waarin ze speelt.

Mallika Sherawat

Een persoon waar je van houd of die je haat in 2009 kon het alle kanten opgaan. Daardoor had ik verwacht dat ze hoger zou komen. Ze werkte in Amerika aan de film Hiss, woont in LA, heeft een erg populair Twitter account en haar werk visum was aanbevolen door Jacki Chan. In 2010 volgt een andere film.

Madhuri Dixit

Ze is niet echt meer actief in films op dit moment (er gaat wel een gerucht dat ze Indira Ghandhi gaat spelen in een bio-pic, maar het wordt niet bevestigd of ontkend). Ze heeft geen film meer gemaakt sinds 2007, maar ze is nog steeds populair genoeg om op deze lijst te komen. Madhuri wordt door velen gezien als een legende in Bollywood. Ze heeft 4 keer de Filmfare beste actrice award gewonnen, de Star screen award 3 keer en is genomineerd voor meerdere verschillende andere awards.