Filmrecensie: Date Night

Filmrecensie: Date Night

Claire en Phil Foster zijn getrouwd en leiden een geroutineerd leven. Elke dag is vrijwel hetzelfde en de sleur zit er nogal in. Zelfs op de avonden dat ze tijd voor elkaar maken, gaan ze iedere keer naar hetzelfde restaurant en bestellen hetzelfde eten. Op een avond willen ze een keer iets nieuws proberen. Ze stappen een fancy restaurant in Manhattan binnen maar ze komen er al snel achter dat het veel te druk is. Als een serveerster rondvraagt naar twee mensen, geven de Fosters aan dat zij die twee mensen zijn, zo krijgen ze toch nog een tafeltje. De sfeer zit er goed in totdat twee mannen aan hun tafel komen staan. Ze vragen of hun de familie Tripplehorn zijn. De Fosters zeggen ja omdat de reservering eigenlijk voor de familie Tripplehorn bedoeld was. De mannen vragen of ze even naar buiten willen lopen en eenmaal buiten aangekomen vragen ze waar de flash drive is. De Fosters hebben geen idee waar ze het over hebben maar de mannen nemen geen pardon en er wordt een pistool op hun gericht. Claire en Phil schrikken zich rot en spelen het spelletje mee, hierdoor komen ze in aanraking met twee corrupte agenten, een zware crimineel en een rare taxichauffeur.

Hoofdpersonages/Acteurs:

Claire Foster: Claire wordt gespeeld door Tina Fey. Jullie kennen haar misschien door haar imitatie van Sarah Palin. Ze is niet alleen actrice maar ook schrijfster. In Date Night speelt ze een doodgewone huismoeder die als ze thuis komt van haar werk alleen maar met de kinderen bezig is. Ze heeft weinig tijd om nog leuke dingen te doen met haar man. Claire en haar man hebben wel iedere week een zogenaamde 'Date Night'. De Date Night is spijtig genoeg iedere week hetzelfde en daarom willen ze beide een keer een verandering. Phil Foster: Phil wordt gespeeld door Steve Carell en is onder andere bekend van de film Get Smart en Evan Almighty. In Date Night speelt hij de brave echtgenoot van Claire. Hij heeft, net als Claire, weinig tijd om leuke dingen te doen en elke dag is vrijwel hetzelfde. Wanneer Claire zich een avond helemaal heeft opgetut vindt Phil dat ze een keer iets heel anders moeten gaan doen samen. Daarom gaan ze naar een fancy restaurant in Manhattan.

Persoonlijke mening:

Ik vond het koppel Tina Fey (Claire) en Steve Carell (Phil) erg goed gevonden. Ze passen uitstekend bij elkaar en je ziet dat er chemie tussen die twee is. Het scenario was af en toe een beetje ongeloofwaardig maar door de twee komische hoofdrolspelers werden het toch nog leuke scènes. Ook de twee corrupte agenten pasten goed in het verhaal. De sexy beveiligingsexpert Mark Wahlberg maakte het verhaal ook een tikje grappiger. Over de inhoud van de flashdrive was goed over nagedacht. Ik dacht dat er iets flauws op zou staan maar het is wel echt iets wat geheim moet blijven. Ik ga nu natuurlijk niet vertellen wat er op staat anders hoef je de hele film niet meer te kijken. Het eind was sterk. Ze stonden op het dak en hadden een heel 'complot' bedacht hoe het zou aflopen.