Filmrecensie: Killers

Filmrecensie: Killers

Jen Kornfeldt is net gedumpt wanneer ze op vakantie gaat met haar ouders naar het Franse Nice. Ze heeft haar gevoel in de liefde verloren en probeert zo even tot rust te komen. Als ze naar haar kamer wilt lopen in haar hotel komt ze Spencer Aimes tegen. Hij heeft een gespierd ontbloot bovenlichaam en zegt in zijn beste Frans ‘Bonjour’. Jen wordt zenuwachtig en doet alsof ze ook naar beneden moet. Spencer vraagt of Jen met hem uit eten wilt gaan, dat kan ze natuurlijk niet afslaan. Wat Jen niet weet is dat Spencer een internationale huurmoordenaar is. Na hun etentje zien ze elkaar vaker en ze besluiten te gaan samenwonen. Spencer stopt gelijk met zijn werk en gaat een andere baan zoeken. Na 3 jaar huwelijk is Spencer een doelwit geworden van een aantal huurmoordenaars. Er blijkt een flinke prijs op zijn hoofd te staan. Wanneer Spencer in gevecht is met één van zijn vijanden komt Jen binnengelopen. Nu weet ze pas dat hij een internationale huurmoordenaar was. Hij heeft het haar nooit verteld. De buren en collega’s van de Aimes willen allemaal maar één ding en dat is Spencer vermoorden.

Hoofdpersonages/Acteurs:

Jen Kornfeldt: Jen wordt gespeeld door Katherine Heigl. Zij is onder andere bekend door de rol van Izzie Stevens in Grey’s Anatomy en door de film ‘The Ugly Truth’. In Killers speelt Jen een vrouw die een vrij normaal leven leidt. Ze is net gedumpt door haar vriend en heeft rust nodig, totdat ze Spencer tegen komt. Jen is gelijk verliefd en ze besluiten te trouwen. In deze film speelt ze een nogal onhandige vrouw. In de lift weet ze niet hoe ze zich moet gedragen en wanneer ze een pistool van Spencer krijgt, stopt ze het in haar rok waar iedereen het kan zien. Spencer Aimes: Spencer wordt gespeeld door Ashton Kutcher. Hij is onder andere bekend door de film ‘What Happens In Vegas’ en het MTV-programma ‘Punk’d’. Ashton speelt in Killers de rol van Spencer Aimes, een internationale huurmoordenaar. Wanneer hij Jen ontmoet stopt hij met zijn werk, 3 jaar later achtervolgen huurmoordenaars Spencer en Jen. Hierdoor komt Jen erachter wat zijn werk was voordat zij hem kende.

Persoonlijke mening:

Het was een leuke film om naar te kijken maar het script had iets scherper gemogen. Vooral aan de kant van Katherine Heigl. Wanneer Spencer haar vertelt dat hij een huurmoordenaar is geweest, reageert ze vrij normaal wat iemand in het echte leven niet zal doen. In het begin van de film komt Ashton Kutcher heel professioneel over als huurmoordenaar maar wanneer Jen weet dat hij een huurmoordenaar is, wordt het een beetje slapjes. Jen had ook wat angstiger mogen zijn, dan was de film geloofwaardiger geweest. Ashton probeerde haar te beschermen maar ze liep steeds weg, alsof het haar niet kon schelen dat er huurmoordenaars achter hun aan zaten. Verder was het een leuke film om naar te kijken. Het is echt een zogenaamde ‘popcornfilm’. Een simpele film waarbij je niet hoeft na te denken en gewoon kan relaxen.