Welke Barbie films zijn er

Mijn dochter is 17 en ik 44, maar nog steeds vinden wij allebei Barbie films leuk. Het is even weg dromen naar een andere wereld en gewoon genieten. De muziek in de Barbie films is ook geweldig en soms blijven de liedjes de hele dag in je hoofd hangen.

De eerste Barbie film is gemaakt in 2001 en daarna volgde er meerdere.

Welke Barbie films zijn er 

2001 ~ Barbie en de Notenkraker

Dit is de eerste film waarin Barbie de hoofdrol speelt. Ze speelt Cara en door omstandigheden wordt ze door de Muizenkoning betoverd tot het formaat van een pop. Samen met de Notenkraken gaat ze op avontuur om de Suikertaart Fee te zoeken, die de betovering kan verbreken. 

2002 ~ Barbie als Rapunzel

Rapunzel wordt verborgen gehouden in een kasteel in een bos. Ze ontdekt een magische verfkwast waarmee ze uit het kasteel kan komen. Door haar avonturen buiten het kasteel leert ze de wereld kennen, ontmoet ze prins Stefan en wordt verliefd. 

2003 ~ Barbie en het Zwanenmeer

In deze derde film speelt Barbie Odette en volgt een eenhoorn naar het betoverende bos. Hier wordt ze door Roodbaard omgetoverd tot een zwaan, de Sprookjesprinses kan er voor zorgen dat de betovering gedeeltelijk wordt opgeheven. Overdag is Odette een zwaan en 's nachts een mens. Odette wil het betoverende bos redden van Roodbaard maar weet niet of ze dit wel kan. De muziek is van Tchaikovsky uitgevoerd door het London Symphony Orchestra, daardoor is de film nog mooier dan dat het al is. 

2004 ~ Barbie - De prinses en de bedelaar

Barbie's eerst musical naar het klassieke verhaal van Mark Twain. Barbie speelt 2 rollen, de prinses en de bedelaar. De film gaat over hoop, kracht, vriendschap en het volgen van je dromen. In deze film zijn zeven originele, nieuwe liedjes uitgekomen.

2004 ~ Barbie Het Feeënmysterie

Ken, het vriendje van Barbie, wordt ontvoerd door feeën en gebracht naar een magische feeën wereld. Barbie hoort van haar vriendinnen dat ze feeën zijn en samen gaan ze op avontuur om Ken terug te halen.

2005 ~ Barbie en de magie van Pegasus

Barbie is prinses Annika en ontmoet het prachtige gevleugeld paard Brietta. Ze vliegt met hem naar het koninkrijk in de wolken. Daar is Wenlock die de familie heeft betoverd, Annika heeft drie dagen om de betovering te breken.

2006 ~ Barbie en de 12 dansende prinsessen

Barbie is Prinses Genevieve en heeft 11 zussen, zij vinden een doorgang naar een wereld waar dromen waar woorden en ze elke avond naar toe gaan om te dansen. Echter dreigt hun vader zijn koninkrijk kwijt te raken en de zussen moeten er alles aan doen om dit te voorkomen.

2007 ~ Barbie als de Eilandprinses

Negen nieuwe liedjes zijn bij deze film te vinden. Rosella, gespeeld door Barbie, heeft schipbreuk geleden en komt op een eiland terecht waar ze leert zingen en praten met de verschillende dieren. Op een dag komt Prins Antonio en ontdekt haar en het eiland. De dieren en Rosella leren de wereld buiten het eiland kennen.

2007 ~ Barbie Fairytopia

Barbie is Elina en is een bloemenfee die graag vleugels wil hebben. Ze begint een reis op zoek naar Azura om haar vrienden  feeënvriendjes en haar wereld te redden.

2008 ~ Barbie Mariposa en de Feeënprinses

Mariposa is een vlinder fee die woont in Fladderveld. Ze droomt ervan om de wereld buiten Fladderveld te leren kennen en krijgt die kans om de koning te redden.

2008 ~ Barbie en Het Diamantkasteel

Liana en Alexa zijn beste vriendjes en hun vriendschap wordt getest wanneer ze een toverspiegel krijgen. In de toverspiegel zit een meisje die er niet meer uit kan. De twee vrienden gaan op avontuur naar Het Diamant kasteel om hun nieuwe vriend te redden.

2008 ~ Barbie Kerstverhaal

Het klassieke verhaal van Charles Dickens, nu met Barbie in de hoofdrol. Barbie is Eden, een egoïstische zangeres, zij krijgt 3 geesten op bezoek die ervoor zorgen dat ze haar hart weer opent voor het kerst seizoen.

2009 ~ Barbie en de Drie Musketiers

Barbie en haar vrienden spelen de sterren van de hemel in dit klassieke verhaal waar hun ‘Girl Power’ voor redding zorgt. Het is een echt  ‘All for one and one for all’ Barbie verhaal.

2009 ~ Barbie Duimelijntje

Het klassieke Duimelijntje verhaal komt hier uit de doeken. Duimelientje en  haar vrienden zijn van de tuin naar de stad gegaan en beleven hier een avontuur.

2010 ~ Barbie In een modesprookje

Barbie gaat naar haar tantes modehuis in Parijs. Ze komt erachter dat het modehuis dicht moet, samen met drie betoverende Flairies zet ze alles op alles om het modehuis te redden. 

2010 ~ Barbie In een Zeemeermin avontuur

Barbie is Merliah, een surfkampioene uit Malibu Wanneer haar moeder in gevaar is komt ze tot de schokkende ontdekking dat ze een zeemeermin is. Samen met haar dolfijnen vriend gaat ze op avontuur om haar moeder te redden.

2011  - Barbie Prinses Charm School

Barbie is Blair, een aardig meisje die uitgekozen is om naar Prinses Charm school te gaan. Het is een magische plek en maakt snel nieuwe vriendjes.

2011 ~ Een fijne kerst

Barbie en haar zusjes Skipper, Stacie en Chelsea gaan op vakantie en komen in een onverwachts avontuur terecht waar ze een hartverwarmende les leren.

2012 ~ Barbie In een Zeemeermin avontuur 2

Merliah schrijft zich in voor een surfcompetitie in Australië. Hier maakt ze nieuwe vrienden en beleeft een spetterd avontuur. Kinderen vinden dit echt een leuk avontuur en willen het blijven zien.

2012 ~ Barbie Prinses en de Popster

Het verhaal lijkt op de van de prinses en de bedelaar, echter gaat het nu om een popster in plaats van een bedelaar.

2013 ~ Barbie en haar zussen in een ponyavontuur

Barbie en haar zussen gaan naar de Zwitserse Alpen waar ze de zomer verblijven op een paardenrijschool. Barbie ontdekt een mooi, mysterieus paard in de heuvels en de magie is daarna niet ver te zoeken.

2013  Barbie en de Roze schoentjes

Barbie is een ballerina en vind een paar mooie roze ballet schoenen, waarmee ze samen met haar vriendin naar het magische wereldballet kan gaan. Er komen mooie scènes uit balletstukken Giselle en Zwanenmeer in voor.

2013 ~ Mariposa en de Feeënprinses

Mariposa en haar vriendjes zijn terug in Fladderveld en ontmoet de kristal fee. Door een misverstand wordt Mariposa verbannen uit het Feeënland. Ze wil terug naar Fladderveld, onderweg ontmoet ze echter iemand die iets slechts wil doen bij Feeënland. Mariposa gaat de kristal fee waarschuwen en samen gaan ze op weg om Feeënland te redden.