Eros Ramazzotti; biografie van de Italiaanse zanger

Inleiding

Eros Ramazzotti is een Italiaanse zanger. Hij is geboren in Cinecitta, in Rome op 28 oktober 1963. Zijn volledige naam is Eros Luciano Walter Ramazzotti Molina. Zijn ouders heten Rodolfo Ramazzotti en Raffaella Molina. Eros heeft vanavond vroege leeftijd al liefde voor muziek en laat ook zien dat hij hier talent voor heeft. Met succes: hij wordt tekstschrijver, componist, muziekproducer en zanger.

Algemeen

Ondanks zijn muzikaal talent wordt hij niet toegelaten tot het conservatorium. Eros zet door. Onder andere omdat zijn vader hem stimuleert. Eros is beïnvloed door de Amerikaanse popklassiekers, jazz en blues. Eros zingt in het Italiaans en in het Spaans. Naast zingen, bespeelt hij meerdere instrumenten (gitaar, drum) en schrijft hij zelf teksten.


Terra Promessa

Terra Promessa is de naam van het nummer waarmee hij doorgebroken is, tijdens een talentenshow. Dit was in 1984, toen was hij dus nog zeer jong.


Internationaal

Hij heeft al zeer veel albums uitgebracht, die allemaal erg populair zijn. Vooral in Italië is Eros Ramazzotti zeer populair, maar hij is ook international erg populair. Eens in de zoveel jaar heeft hij dan ook een aantal concerten in Nederland. In 2009 stond hij op zijn verjaardag in Ahoy Rotterdam. Ook is hij dagelijks op de radio te horen. Hij speelt ook in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Rusland, ect.


Albums

Een aantal albums van Eros Ramazzotti zijn: Cuori agitati (1985), Nuovi eroi (1986), In certi momenti (1987), Musica è (1988), In ogni senso (1990), Eros in concert (live, 1991), Tutte storie (1993), Dove c'è musica (1996), Eros (1997), Eros live (1998), Stilelivero (2000), 9 (2003), Calma apparente (2005), E² (2007), Ali e radici (2009).


Duetten

Eros Ramazzotti heeft een aantal duetten gemaakt, met onder andere Tina Turner (Cose della vita), Cher (Piu' Che Puoi), Ricky Martin (Non siamo soli) en Anastacia ( I belong to you) . Deze duetten zijn dan deels Italiaans (Eros) en deels Engelstalig.


Voetbal

Naast zingen, teksten schrijven en muziekinstrumenten bespelen kan hij ook voetballen. In 2008 voetbalde hij voor het goede doel (La Partita del Cuore) en scoorde hij maar liefst 4 doelpunten!


Getrouwd, kinderen, gescheiden

Van 1998 tot 2002 was Ramazzotti getrouwd met Michelle Hunziker. Op 5 december 1996 kregen zij samen een dochter, Aurora Sophie. Tussen Eros en Michelle bestaat nog steeds enige spanning, als we de roddelbladen moeten geloven. Zij zijn gescheiden, maar de bladen proberen elke keer weer te bewijzen dat ze toch echt weer samen zijn!


Idool

Velen vinden Eros Ramazzotti hun idool, maar heeft hun idool ook een idool? Jazeker, de idolen van Eros Ramazzoti zijn Paul Newman en James Dean.


Hobby's

De hobby's van Eros Ramazzotti zijn, naast zingen en muziek maken, voetbal en formule 1.


Quote

Quote: "I tried to study accounting, but the numbers would just dance in my head. I only thought about music, music, music...."


Links

Wil je meer weten over deze Italiaanse zanger, en wil je een aantal nummers luisteren (omdat u benieuwd bent naar deze zanger en omdat ze gewoon heel mooi en indrukwekkend zijn), ga dan naar http://www.ramazzotti.com hier staan foto's, een uitgebreide Biografie, video's, noem maar op!