Wie is Chris Brown

Introductie

Chris Brown, of zijn volledige naam: Christopher Maurice Brown werd geboren op 5 mei 1989 in een klein dorpje genaamd Tappahannock, in de Amerikaanse staat Virginia. Hij werd op de wereld gezet Joyce Hawkins en Clinton Brown. Chris Brown is een Amerikaanse Hip-Hop, R&B artiest en acteur.  

Jeugd

Vanaf kinds af aan danste en zong Chris Brown er al graag op los. Michael Jackson en Usher waren zijn grote voorbeelden, waar hij vandaag de dag mee vergeleken wordt. Chris begonnen met optreden in het plaatselijke kerkkoor en deed mee aan verschillende talentenjachten. Al op jonge leeftijd waren Chris zijn ouders al gescheiden, en hij vertelde zijn moeder dat haar nieuwe vriend hem pestte. Daarom kwam ook aan die relatie al snel een einde.

Op 13 jarige leeftijd werd Brown ontdekt door een locale productie team die op bezoek was bij zijn vaders vaste tankstation zoekende voor nieuw talen. Daar ontdekt te zijn, verhuisde Chris Brown al snel naar New York. In 2004 werd hij ontdekt door Tina Davis toen hij aan het werk was met wat locale producers die later zijn persoonlijke manager werd.

Albums

Hij kwam met zijn debuut album aan het einde van 2005 met de naam: Chris Brown at the age of 16. Op dit album staat zijn eerste hit “Run It!” dat zelfs de top van de Billboard Hot 100 behaalde. Dit album is meer dan 2 miljoen keer verkocht in de USA en kreeg zelfs een dubbel Platinum van de RIAA.   In November 2007 kwam Brown met zijn tweede album uit, genaamd Exclusive. Hierop stonden onder anderen grote hits op als “Kiss Kiss” samen met T-Pain en “With You”. Zijn derde album bracht hij uit op 15 december 2009 en heette Graffiti. Dit was ook een groot succes, al kon het niet de twee voorgaande albums evenaren. Andere succesnummers van Chris Brown zijn onder anderen “No Air” samen met Jordin Sparks, “Shortie Like Mine” met rapper Bow Wow, and “Shawty Get Loose” samen met Lil Mama en T-pain. Door zijn hippe dans moves en routines wordt hij ook wel vergeleken met Usher en zelfs Michael Jackson, die ook beide grote invloeden hebben gehad voor zijn muziek, beide zijn ze altijd grote voorbeelden voor hem geweest.   Op 8 februari 2009 gaf Chris Brown in het bijzijn van zijn manager, zichzelf aan bij de politie van Los Angeles nadat hij enkele dagen ervoor zijn op dat moment nog vriendin, de ook wereld bekende  zangeres Rihanna, slagen en verwondingen had toegebracht.. Sindsdien is van het showbizzkoppel wat eigenlijk vanzelfsprekend is geen sprake meer. Op 25 augustus 2009 volgde het oordeel van de rechter in Los Angeles. Chris Brown moet 1400 uur (6 maanden) volmaken met activiteiten zoals het was van auto’s en graffiti verwijderen. De rechter heeft de zanger daarnaast ook voor de komende vijf jaar verboden contact te zoeken met zijn ex-vriendin. Tenslotte moet hij een jaar lang een cursus over volgen over huiselijk geweld.

Tot slot

Er gaan de geruchten rond dat zijn vierde album eind 2010 of begin 2011 nog uitkomt en F.A.M.E. zal gaan heten. Brown heeft sinds September 2010 zelfs een tattoo met deze tekst op zijn arm laten zetten. F.A.M.E. zou volgens betrouwbare bronnen staan voor Forgiving All My Enemies, in het Nederlands: Ik vergeef al mijn vijanden.