Sterrenbeeld en karakter: Kreeft

Sterrenbeeld

Een sterrenbeeld wordt gevormd door een verzameling van sterren waarin een bepaald patroon herkend kan worden. Al sinds de klassieke oudheid worden er door mensen betekenissen aan de verschillende sterrenbeelden toegeschreven. De twaalf tekens van de dierenriem zijn de meest bekende sterrenbeelden. De datum van je geboorte bepaalt onder welk sterrenbeeld jij bent geboren. Als je tussen 22 Juni en 22 Juli bent geboren, is je sterrenbeeld Kreeft.

Het sterrenbeeld Kreeft

Het sterrenbeeld Kreeft is het vierde teken van de dierenriem. Het sterrenbeeld Kreeft wordt ook wel naar de Latijnse naam Cancer genoemd. Personen die onder het sterrenbeeld Kreeft zijn geboren, bezitten vaak een aantal overeenkomende goede karaktereigenschappen. De karaktereigenschappen die met het sterrenbeeld Kreeft worden geassocieerd, zijn als volgt:

  • Personen met het sterrenbeeld Kreeft zijn vaak zachte, gevoelige mensen. Zij hebben vaak sterke emoties en gevoelens. Hun omgeving ervaart een Kreeft als zeer sympathiek en meelevend. Een Kreeft kan vaak wat huiselijk zijn. In een relatie is een Kreeft eerder een gever dan een nemer. Een Kreeft kan soms wat dromerig overkomen. Vergis je echter niet. Meestal is een Kreeft juist zeer opmerkzaam. Een Kreeft heeft vaak ook een sterk ontwikkelde intuïtie.
  • Een Kreeft is een erg trouw persoon. Tegenover de mensen om wie een Kreeft geeft, stelt hij zich vaak beschermend op.
  • Een persoon met het sterrenbeeld Kreeft kan ondanks zijn zachte aard erg vasthoudend zijn. Als een Kreeft ergens zijn zinnen op heeft gezet, zal hier niet snel verandering in komen.
  • Een Kreeft heeft vaak een rijke fantasie en en grote verbeeldingskracht. Personen met het sterrenbeeld Kreeft voelen zich vaak aangetrokken tot kunst, toneel en andere uitingen van fantasie.

Er schuilt een potentiële valkuil in alle goede eigenschappen die mensen hebben. Goede eigenschappen kunnen namelijk al snel omslaan in slechte eigenschappen als een bepaalde eigenschap te sterk aanwezig is. Het is belangrijk om je eigen valkuilen goed te kennen zodat je hier tijdig op kunt inspelen. Als je jouw zwakke punten goed kent, sta je een stuk steviger in je schoenen. Personen met het sterrenbeeld Kreeft kunnen de volgende valkuilen hebben:

  • Een Kreeft heeft vaak gevoelige persoonlijkheid. Hierdoor kunnen personen met het sterrenbeeld Kreeft soms wat lichtgeraakt en veranderlijk zijn. Een kleine opmerking kan hun humeur compleet laten omslaan. Een Kreeft is vaak ook erg gevoelig voor afwijzing. Een Kreeft kan hierdoor soms wat verlegen en teruggetrokken zijn.
  • Een Kreeft is erg opmerkzaam en kan goed de sfeer en gevoelens van zijn omgeving aanvoelen. De sfeer en gevoelens van de omgeving kunnen de Kreeft soms te sterk beïnvloeden waardoor de Kreeft last krijgt van stemmingswisselingen en veranderlijkheid. Probeer het eigen gevoel wat meer van de omgeving te scheiden.
  • Soms kan een Kreeft doorschieten in zijn fantasie en verbeeldingskracht. Een Kreeft kan hierdoor teveel van relaties of situaties verwachten. Ook heeft een Kreeft de aanleg om het verleden sterk te romantiseren.

Mogelijkheden in je carrière

Je karaktereigenschappen bepalen voor een belangrijk deel welke beroepen je goed liggen. Een Kreeft is op zijn best in een baan waarbij zijn fantasie en verbeeldingskracht gestimuleerd kunnen worden. Een Kreeft heeft vaak wel de behoefte aan een bepaalde mate van vastigheid. Personen met het sterrenbeeld Kreeft zijn goed op hun plek in banen zoals historicus, toneelspeler of antiquair.