Karaktereigenschappen van het sterrenbeeld Leeuw

Je Sterrenbeeld

Een sterrenbeeld wordt gevormd door een aantal sterren waarin een zeker patroon herkend kan worden. Al sinds de klassieke oudheid worden er door mensen betekenissen aan de verschillende sterrenbeelden toegeschreven. De tekens van de dierenriem zijn de meest bekende sterrenbeelden. De dierenriem bestaat uit twaalf verschillende tekens. De datum van je geboorte bepaalt onder welk sterrenbeeld jij bent geboren. Als je tussen 23 Juli en 23 Augustus bent geboren, is je sterrenbeeld Leeuw.

Het sterrenbeeld Leeuw

Het sterrenbeeld van de Leeuw is het vijfde teken van de dierenriem. De Latijnse benaming van het sterrenbeeld Leeuw is Leo.  Personen die onder het sterrenbeeld Leeuw zijn geboren, bezitten vaak een aantal overeenkomende goede karaktereigenschappen. De karaktereigenschappen die met het sterrenbeeld Leeuw worden geassocieerd, zijn als volgt:

  • Een persoon met het sterrenbeeld Leeuw heeft een sterke persoonlijkheid. Een Leeuw staat stevig in zijn schoenen en heeft vaak veel overtuigingskracht. Ook heeft de Leeuw veel wilskracht en is hierdoor in staat grote dingen te bereiken in het leven. Een Leeuw is dan vaak ook een harde werker met hoge ambities. In veel gevallen lukt het de Leeuw om zijn ambities waar te maken.
  • Een persoon met het sterrenbeeld Leeuw heeft een grote mate van zelfrespect en eigenwaarde. Een Leeuw staat van nature zelfverzekerd in het leven.
  • De Leeuw leidt een hartstochtelijk leven met veel sterke emoties. Over het algemeen is een persoon met het sterrenbeeld Leeuw royaal, edelmoedig en hartelijk. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat een Leeuw vaak erg geliefd is in zijn omgeving.
  • Een Leeuw heeft een creatieve manier van denken. Hij is in staat om met onverwachtse oplossingen te komen. Creativiteit kan zich uiten in kunst maar bijvoorbeeld ook in het ontwerpen van originele strategieën of ideeën.

Alle goede eigenschappen hebben een potentiële valkuil. Goede eigenschappen kunnen namelijk al snel omslaan in slechte eigenschappen als een bepaalde eigenschap te sterk aanwezig is. Het is belangrijk om je eigen valkuilen goed te kennen zodat je hier tijdig op kunt inspelen. Als je jouw zwakke punten goed kent, sta je een stuk steviger in je schoenen. Personen met het sterrenbeeld Leeuw kunnen de volgende valkuilen hebben:

  • Doordat een Leeuw een sterke persoonlijkheid heeft, kan een Leeuw soms wat intimiderend overkomen. Vooral personen die niet zo'n uitgesproken mening hebben, kunnen al snel onder de indruk zijn van een Leeuw. De grote wilskracht van de Leeuw kan ertoe leiden dat de Leeuw in verleiding komt om andere mensen te manipuleren om zo zijn doelen te bereiken.
  • Een persoon met het sterrenbeeld Leeuw heeft een grote mate van zelfrespect. In extreme gevallen kan dit leiden tot arrogantie en ijdelheid.
  • Een Leeuw is ruimhartig en gul. Als deze eigenschap te sterk aanwezig is, kan dit leiden tot overdadigheid.

Mogelijkheden in je carrière

Je karaktereigenschappen bepalen voor een belangrijk deel welke beroepen je goed liggen. Een Leeuw is op zijn best in een baan waarbij hij zijn sterke persoonlijkheid kan laten gelden. Leidinggevende functies zijn daarom zeer geschikt voor een Leeuw. Een Leeuw is ook al snel op zijn plek in een baan waarin hij zijn creativiteit kwijt kan. Personen met het sterrenbeeld Leeuw zijn goed op hun plek in banen zoals directeur, marketing manager of impresario.