Karaktereigenschappen van het sterrenbeeld Weegschaal

Sterrenbeeld

Een sterrenbeeld is een patroon dat wordt gevormd door een groep van sterren. Al sinds de klassieke oudheid worden er door mensen betekenissen aan de verschillende sterrenbeelden toegeschreven. De tekens van de dierenriem zijn tegenwoordig de meest bekende sterrenbeelden. De dierenriem bestaat uit twaalf verschillende tekens. De datum van je geboorte bepaalt onder welk sterrenbeeld jij bent geboren. Als je tussen 23 September en 23 Oktober bent geboren, is je sterrenbeeld Weegschaal.

Het sterrenbeeld Weegschaal

Het zevende teken van de dierenriem is de Weegschaal. De Latijnse benaming van het sterrenbeeld Weegschaal is Libra. Personen die onder het sterrenbeeld Weegschaal zijn geboren, bezitten vaak een aantal overeenkomende goede karaktereigenschappen. De volgende karaktereigenschappen en trekken komen vaak voor bij personen die onder het sterrenbeeld van de Weegschaal zijn geboren:

  • Een persoon met het sterrenbeeld Weegschaal is vaak een erg sociaal persoon. Een Weegschaal heeft een innemende en charmante persoonlijkheid. Mensen in de naaste omgeving van een Weegschaal ervaren hem als een hartelijk, vriendelijk en meegaand persoon.
  • Een Weegschaal heeft een sterke neiging om harmonie en vrede te bewaren. Een Weegschaal heeft dan ook een hekel aan ruzies en discussies. Vaak komt de Weegschaal op voor de zwakkere persoon om zo voor een evenwicht te zorgen. Een Weegschaal is diplomatisch en een zeer sterke bemiddelaar bij conflicten. Problemen kunnen door een Weegschaal effectief worden opgelost.
  • Een Weegschaal is vaak opgewekt en vrolijk. Een persoon met het sterrenbeeld Weegschaal is een optimistisch persoon met een evenwichtig karakter.
  • Een persoon met het sterrenbeeld Weegschaal heeft vaak zeer artistieke eigenschappen. Zijn talenten liggen het vaakst in de beeldende kunsten.

Er ligt een potentiële valkuil verstopt in alle goede eigenschappen die mensen kunnen hebben. In principe is een slechte eigenschap een goede eigenschap die te sterk aanwezig is. Het is belangrijk om je eigen valkuilen goed te kennen zodat je hier tijdig op kunt inspelen. Als je jouw zwakke punten goed kent, sta je een stuk steviger in je schoenen. Personen met het sterrenbeeld Weegschaal kunnen de volgende valkuilen hebben:

  • Een persoon met het sterrenbeeld Weegschaal is vaak meegaand. Soms kan deze eigenschap zo sterk aanwezig zijn dat de Weegschaal geen eigen mening lijkt te hebben. Als een Weegschaal zelf een beslissing moet nemen, kan hij twijfelachtig of besluiteloos zijn.
  • De Weegschaal heeft een hekel aan ruzies, conflicten en confrontaties. Het liefst gaat de Weegschaal deze gebeurtenissen uit de weg. Soms kan dit resulteren in lafheid.
  • Een Weegschaal heeft een innemende, charmante persoonlijkheid. Een Weegschaal kan in de verleiding komen om deze eigenschappen te gebruiken om mensen te manipuleren en in sommige extreme gevallen zelfs te bedriegen.

Mogelijkheden in je carrière

Je karaktereigenschappen bepalen voor een belangrijk deel welke beroepen je goed liggen. Een Weegschaal heeft het talent om conflicten op te lossen en te bemiddelen tussen verschillende partijen. Hierbij komt zijn natuurlijke charme zeer van pas om conflicten op een vredelievende manier op te lossen. Ook in de artistieke richting liggen voor veel personen met het sterrenbeeld Weegschaal mooie carrièremogelijkheden.  Voorbeelden van banen die voor personen met het sterrenbeeld Weegschaal zeer geschikt zijn, zijn onder andere scheidsrechter, gids en diplomaat. Ook kan er voor een Weegschaal een mooie carrière als kunstenaar zijn weggelegd.