Karaktereigenschappen van het sterrenbeeld Schorpioen

Sterrenbeeld

Een sterrenbeeld bestaat uit een aantal sterren die gezamenlijk een bepaald patroon vormen. Al sinds de klassieke oudheid worden er door mensen betekenissen aan de sterrenbeelden toegeschreven. De tekens van de dierenriem zijn tegenwoordig de meest bekende sterrenbeelden. De dierenriem bestaat uit twaalf verschillende tekens. De datum van je geboorte bepaalt onder welk sterrenbeeld jij bent geboren. Als je tussen 24 Oktober en 21 November bent geboren, is je sterrenbeeld Schorpioen.

Het sterrenbeeld Schorpioen

Het sterrenbeeld Schorpioen is het achtste teken van de dierenriem. De Latijnse benaming van het sterrenbeeld Schorpioen is Scorpius. Personen die onder het sterrenbeeld  Schorpioen zijn geboren, bezitten vaak een aantal overeenkomende goede karaktereigenschappen. De volgende karaktereigenschappen komen vaak voor bij personen die onder het sterrenbeeld van de Schorpioen zijn geboren:

  • Personen met het sterrenbeeld Schorpioen hebben een sterke persoonlijkheid. Een Schorpioen is energiek en kan erg aanwezig zijn. De gevoelens van een Schorpioen zijn vaak erg intens.
  • Een Schorpioen is zeer gedreven en heeft een sterke wil. Als een Schorpioen iets voor elkaar wilt krijgen, stort hij zich daar vol op en zorgt ervoor dat hij deze missie op een doortastende en grondige manier tot een einde brengt. Het vermogen van een Schorpioen om zich voor een langere tijd te concentreren en de scherpzinnigheid van zijn geest helpen hem hierbij.
  • Een Schorpioen is een moedig en eerlijk persoon. Hij neemt dan ook altijd de verantwoordelijkheden die op zijn weg komen.
  • Een persoon met het sterrenbeeld Schorpioen kan goed alleen zijn. Soms heeft hij dit zelfs even nodig om even tot zichzelf te komen.

Alle goede eigenschappen die mensen hebben, bevatten een potentiële valkuil. Een slechte eigenschap is in principe gewoon een goede eigenschap die te sterk aanwezig is. Het is belangrijk om je eigen valkuilen goed te kennen zodat je hier tijdig op kunt inspelen. Als je jouw zwakke punten goed kent, sta je een stuk steviger in je schoenen. Personen met het sterrenbeeld Schorpioen kunnen de volgende valkuilen hebben:

  • Een Schorpioen heeft zeer intense gevoelens. Dit kan ertoe leiden dat een Schorpioen snel gekwetst is. Ook is een Schorpioen voor andere mensen vaak gecompliceerd omdat ze zich niet kunnen inleven in de sterke emoties die hij voelt. Een Schorpioen heeft door zijn intense gevoelens vaak moeite om mensen te vergeven als ze hem onrecht hebben gedaan. Ook kunnen ze soms sterke tekenen van jaloezie vertonen.
  • Een Schorpioen kan zich vol overgave op een taak storten. Doordat een Schorpioen een hoge mate van concentratie en grondigheid vertoont, kan een Schorpioen soms wat verbeten en fanatiek overkomen.
  • Een Schorpioen kan heel goed alleen zijn. Zeker als hij zich op een bepaalde taak of probleem concentreert, vindt hij het vaak niet nodig om mensen om zich heen te hebben. Een Schorpioen kan hierdoor vaak wat gesloten overkomen.

Mogelijkheden in je carrière

Je karaktereigenschappen bepalen voor een belangrijk deel welke beroepen je goed liggen. Een Schorpioen is scherpzinnig en kan zich voor langere tijd op een probleem focussen. Een Schorpioen is dus vaak geschikt voor beroepen waarin er naar antwoorden of oplossingen moet worden gezocht. Voorbeelden van banen die voor personen met het sterrenbeeld Schorpioen zeer geschikt zijn, zijn onder andere rechercheur, advocaat of psychiater.