Je sterrenbeeld en je eigenschappen: Boogschutter

Jouw sterrenbeeld

Een sterrenbeeld bestaat uit een verzameling sterren waarin een bepaald patroon te herkennen is. Al sinds de klassieke oudheid worden er door mensen betekenissen aan de verschillende sterrenbeelden toegeschreven. De tekens van de dierenriem zijn tegenwoordig de meest bekende sterrenbeelden. De dierenriem bestaat uit twaalf verschillende tekens. De datum van je geboorte bepaalt onder welk sterrenbeeld jij bent geboren. Als je tussen 22 November en 21 December bent geboren, is je sterrenbeeld Boogschutter.

Het sterrenbeeld Boogschutter

Het sterrenbeeld Boogschutter is het negende teken van de dierenriem. In het Latijn wordt het sterrenbeeld Boogschutter Sagittarius genoemd. Personen die onder het sterrenbeeld Boogschutter zijn geboren, bezitten vaak een aantal overeenkomende goede karaktereigenschappen. De volgende karaktereigenschappen komen vaak voor bij personen die onder het sterrenbeeld van de Boogschutter zijn geboren:

  • Een persoon met het sterrenbeeld Boogschutter heeft een positieve en optimistische kijk op het leven. Een Boogschutter heeft vaak een opgewekte persoonlijkheid en is meestal erg eerlijk.
  • Een Boogschutter is verdraagzaam ten opzichte van andere mensen. Hij respecteert hun normen en waarden. Ook is een Boogschutter erg vrijgevig. Een Boogschutter staat in zijn omgeving vaak bekend als een gul en joviaal persoon,
  • Een Boogschutter is zeer gehecht aan zijn vrijheid. Voor sommige personen met het sterrenbeeld Boogschutter uit zich dat in reizen. Over het algemeen laat een Boogschutter zich niet graag regels opleggen. Zijn liefde voor vrijheid en avontuurlijkheid zorgen ervoor dat een Boogschutter zich niet snel vastlegt.
  • Een Boogschutter heeft vaak een filosofische instelling. Een Boogschutter beleeft de wereld op een net iets andere manier dan de meeste mensen.

Alle goede eigenschappen die mensen hebben, bevatten een potentiële valkuil. Een slechte eigenschap is in principe gewoon een goede eigenschap die te sterk aanwezig is. Zelfkennis is dan ook zeer belangrijk. Als je jouw zwakke punten goed kent, sta je namelijk een stuk steviger in je schoenen. Personen met het sterrenbeeld Boogschutter kunnen de volgende valkuilen hebben:

  • Een Boogschutter is een onveranderlijke optimist. Dit optimisme kan in combinatie met zijn aanleg voor avontuurlijkheid leiden tot onoplettendheid, onstuimigheid en het nemen van te grote risico's.
  • Een persoon met het sterrenbeeld Boogschutter legt zich niet graag vast en is erg gehecht aan zijn vrijheid. In sommige gevallen kan dit leiden tot problemen bij het opbouwen van een relatie. Een Boogschutter kan soms ontrouw zijn. Gezien zijn aangeboren eerlijkheid is een Boogschutter wel snel geneigd om dit op te biechten.
  • Een Boogschutter heeft een aangeboren liefde voor vrijheid en avontuurlijkheid. Als deze factoren niet constant aanwezig zijn, kan een Boogschutter ongeduldig en rusteloos worden. Uitdaging is een vereiste in het leven van een persoon met het sterrenbeeld Boogschutter.

Mogelijkheden in je carrière

Je karaktereigenschappen bepalen voor een belangrijk deel welke beroepen je goed liggen. Een Boogschutter komt het beste tot zijn recht in een avontuurlijke, afwisselende baan waarin hij veel vrijheid heeft. Als een baan niet aan deze vereisten voldoet, raakt een Boogschutter al snel verveeld. Een baan waarin een Boogschutter voor een deel zijn eigen keuzes kan bepalen, is een vereiste om voor een langere tijd geïnteresseerd te blijven. Voorbeelden van banen die voor personen met het sterrenbeeld Boogschutter  zeer geschikt zijn, kunnen verslaggever, zelfstandig ondernemer of reisleider zijn.