Vakantie op Sardinië

Inleiding

Het eiland Sardinië ligt in de Middellandse Zee en behoort tot Italië. Sardinië ligt tussen Italië, Spanje en Tunesië in en ligt maar 12 kilometer van Corsica af. Het ligt als het ware tussen Europa en Afrika in. Italië ligt op 190 kilometer en Noord-Afrika op 180 kilometer. De kustlijn van Sardinië is 1800 kilometer lang. Het landschap van Sardinië is heuvelachtig en soms bergachtig. Het eiland heeft nog ongerepte landschappen, dichtbeboste gebieden en witte stranden. Sardinië heeft een aangenaam klimaat, de zomers zijn warm en de winter is mild.

De hoogtepunten van Sardinië op een rij.

Cagliari

De hoofdstad van Sardinië is Cagliari. Cagliari heeft ongeveer 200.000 inwoners. Cagliari is voorzien van een mooie haven en een eigen vliegveld (Er zijn totaal drie vliegvelden op Sardinië). Er zijn veel hotels en restaurantjes te vinden waar je bijvoorbeeld veel visgerechten en heerlijke pasta's kunt eten. Verder heeft Cagliari een aantal bezienswaardigheden zoals het Romeinse amfitheater en het archeologisch museum.

Stranden

Sardinië is bekend om zijn prachtige schone stranden en helder water. De oostkust en de noordkust van Sardinië zijn erg rotsachtig. De zuidkust van Sardinië is bezaaid met baaitjes met parelwtte zandstranden. Aan de Costa Smeralda bijvoorbeeld liggen kilometerslange stranden.

Nuraghi

De bouwers van Nuraghi hebben vele bouwwerken achtergelaten. Nuraghi zijn een soort torens die werden gemaakt door allemaal losse stenen op elkaar te stapelen. Op deze manier werden torens gemaakt van wel 19 meter hoog. Er zijn zo'n 7000 overblijfselen daarvan op Sardinië te vinden. Deze dateren van ongeveer 1300 v C.

San Pantaleo

San Pantaleo is een gezellig plaatsje aan de kust en wordt zeer veel door toeristen bezocht.

Costa Smeralda

Costa Smeralda is het meest bekende vakantie-oord van Sardinië. Een bekend plaatsje aan deze Costa is Porto Cervo. Hier staan de wat duurdere hotels en deze plaats trekt dan ook de wat rijkere toerist aan. In de omgeving van Porto Cervo zijn echter ook vele campings te vinden.

Nuoro

Nuoro is de grootste stad van het eiland Sardinië en het ligt in het binnenland. Mocht je erop uit willen trekken in de omliggende gebergten dan kun je hier mooi overnachten. Er zijn genoeg hotels te vinden in deze stad. Hier vandaan zijn dan ook mooie tochten te maken naar verschillende meren, bergen en grotten.