Vijf tips voor een heerlijke stedentrip of korte vakantie naar Lissabon in Portugal

Tips voor een stedentrip naar Lissabon in Portugal

Lissabon, de stad van het gezongen levenslied, de stad van de rivier de Taag, de woonplaats van miljoenen Portugezen, dé hoofdstad van Portugal. Een heerlijke stad voor een korte vakantie, stedentrip of weekendje weg. In Lissabon in Portugal kan het allemaal. De temperaturen zijn er ‘s zomers hoog en ’s winters zacht, het Mediterraanse leven is er in al zijn facetten voelbaar, de mensen zijn er vriendelijk en de cultuur en historie van Lissabon is overweldigend. Daarnaast is de stad gewend om met toeristen om te gaan en is het vinden van een hotel in Lissabon of een hostel in Lissabon dus geen probleem. Stedentrip, korte vakantie of weekendje weg, Lissabon is de geschikte stad!

In dit artikel beschrijven we kort vijf aanraders van Lissabon, die u niet mag missen tijdens uw verblijf in Lissabon.

Tip 1: Het Castelo de São Jorge

Het Castelo de São Jorge is gelegen op een van de heuvels die de stad Lissabon rijk is. Vanaf het oude kasteel, dat tegenwoordig eigenlijk tot een sfeervolle ruïne is vervallen, heb je een prachtig uitzicht over de oude stad en de rivier de Taag. Zo beleef je Lissabon op zijn best. Het koningshuis woonde in dit kasteel, eeuwen geleden. Nu is het een museum waar je veel over de historie van Lissabon en Portugal kunt bijleren.

Tip 2: oude stadswijk Alfama

De wijk Alfama is een prachtige oude stadswijk waar het leven van de echte bewoners van Lissabon nog lijkt op het leven in Lissabon van twee eeuwen terug. De was hangt er te drogen tussen de huizen in de steegjes, bloemen in plantenbakken versieren de vensterbanken, het Portugese levenslied Fado wordt er gezongen en er zijn tientallen gezellige pleintjes, cafeetjes en restaurants. Een echte volks- en stadswijk waar je Lissabon op haar puurst beleeft.

Tip 3: het Parque das Nações

Het Expo Terrein is gelegen in het Parque das Nações en is aangelegd ter ere van de Wereldtentoonstelling van 1998, die in Lissabon plaatsvond. Het terrein wordt ‘bevolkt’ door enkele bijzondere futuristische bouwwerken. Zo staat er de 104 meter hoge toren van Vasco da Gama en het beroemde Oceanário de Lisboa, een absolute aanrader. Dit reusachtige aquarium biedt u de kans om oceaandieren van dichtbij te bekijken en volop te genieten van alles wat de wereldzeeën ons bieden. Andere redenen om naar het Expo Terrein te gaan? Een groot winkelcentrum, tientallen gezellige cafés en restaurants én een hoge kabelbaan van waaruit je de rivier de Taag prachtig kunt zien liggen.

Tip 4: het Rossio plein

Het Rossio plein is veruit het meest bekende en meest bezochte plein van de stad Lissabon. Dit plein, officieel Praça de Dom Pedro IV genoemd, stikt van de winkeltjes, cafeetjes en restaurants. Eet hier heerlijk Portugees, of geniet van een goede kop koffie in een klein cafeetje, tussen de alfacinhas (de inwoners van Lissabon).

Tip 5: Sintra. Uitzicht op Lissabon

Sintra is een klein plaatsje dat iets hoger dan Lissabon in de bergen gelegen is. Het kent enkele prachtige kastelen, waarbij vooral het Palacia del Pena in het oog springt. Dit kasteel heeft een sprookjesachtige uitstraling waar de sfeer van vroeger nog goed merkbaar is. Het Portugese koningshuis had hier vroeger hun zomerpaleizen, en geef ze eens ongelijk met dat schitterende uitzicht over de stad Lissabon!

Review van de genoemde tips

Hebt u ervaringen met de genoemde lokaties? Goed of slecht, dat maakt niet uit.

Stuur uw ervaring naar naar ons op en uw reactie wordt hier gepubliceerd.

Reis aanbiedingen naar Portugal

Vele touroperators bieden interessante reizen aan naar Lissabon en omgeving. Oad en TUI bieden verschillende actieve http://sportreizen.startkabel.nl@@sportreizen aan. Surf naar oad.nl of tui.nl voor meer informatie.