Tenerife vakantietips

Canarische eilanden

Op slechts enkele uren vliegen van hier ligt een zonovergoten vakantieparadijs. De Canarische eilanden is een eilandengroep in de Atlantische Oceaan, ten weste van Marokko, het is een autonome regio van Spanje. Er zijn 7 grote eilanden: Gran Canaria, Tenerife, El Hierro, Lanzarote, Fuerta Ventura, La Gomera en La Palma. Wij geven wat tips voor een vakantie op Tenerife.

Tenerife

Tenerife is het grootste van de Canarische eilanden. Het eiland is van vulkanische oorsprong en van overal op het eiland zie je de grootste vulkaan liggen, El Teide. Met zijn 3718 meter hoogte is dit trouwens de hoogste berg van Spanje. Tenerife kent een prachtige natuur met enkele indrukwekkende bergketens. Het toeristisch gedeelte vind je vooral in het zuidwesten van het eiland. Hier vind je dan ook de meeste hotels. De rest van het eiland is zeker het ontdekken waard. De wegen zijn goed onderhouden en alle plaatsen zijn vlot bereikbaar, al moet je er soms stevig voor klimmen en dalen. Je krijgt wel telkens een prachtig uitzicht als beloning.

Stranden

Zoals reeds gezegd vind je in het zuiden de meeste toeristische accomondaties. Voor een pure strandvakantie kan je in Tenerife echter bedrogen uitkomen. Er zijn weinig stranden en waar er zand ligt is dit gemengd met zwart vulkanisch gesteente. De weinige stranden zijn vaak kunstmatig aangelegd en zeer druk. De nieuwste hotels in de buurt van Adeje leggen kunstmatige zandstranden aan op hun domein. Het srand van Medano is omwille van de wind zeer geliefd bij surfers.

Ook een kunstmatig maar zeer mooi gelegen strand is dat van San Andrès. Het playa de las Teristas ligt net boven de hoodstad Santa Cruz de Tenerife. Een bezoekje aan de hoofdstad kan je perfect combineren met een namiddag op dit strand. De zee is er rustig, het zand proper en er zijn voorzieningen. Een ideaal strand ook voor kinderen.

Uitstappen

Voor een relatief klein eiland is er veel te zien op Tenerife. Alle uistappen doen is wat veel dus ik koos er de volgende uit.

El Teide

Deze berg moet je gezien hebben of je bent eigenlijk niet op Tenerife geweest. Rondom de vulkaan ligt een zeer groot nationaal park met prachtige rotsformaties. De rit er naartoe is al prachtig. Op het hoogste punt kan je nog net iets hoger met een (prijzige) kabellift. Je komt dan net tot aan de krater van de vulkaan. Het uitzicht over het eiland is adembenemend.

Siam Park

In Costa Adeje is sinds 2008 een gloednieuw en spectaculair waterpretpark geopend. Het Siam Park is prachtig afgewerkt in een oosters thema. Je vindt er enkele van de hoogste en snelste waterglijbanen van Europa. Een aanrader voor jong en oud.

Kloof van Masca

Tenerife is een echt wandeleiland. De rit naar het bergdorpje Masca slingert door de bergen. Je kan dan van Masca verder de kloof indalen tot op het strand. Van op het strand vaar je langs het indrukwekkende rotsmassief 'Los gigantes' terug naar de haven. Misschien spot je onderweg wel enkele dolfijnen. Vraag lokale touroperators voor meer informatie.

Conclusie

Tenerife is een veelzijdig eiland. Vergeet zeker het groene noorden met zijn vele pittoreske dorpjes te bezoeken. Je kan er in de dorpjes lekker en goedkoop eten. Ook de bergen en de hoofdstad zijn zeker een bezoek waard. Veel plezier !

Lees ook dit artikel voor informatie over het nabijgelegen Gran Canaria