Bijzondere plaatsen in Turkije

Turkije, een geliefde vakantiebestemming

Voor een schappelijke prijs kun je een all-in arrangement naar Turkije boeken. Vooral zonaanbidders maken er gebruik van. Wil je tijdens je vakantie wat afwisseling, of ben je op zoek naar iets bijzonders? Turkije biedt je dat. Liefhebbers van cultuur en bijzondere landschappen kunnen in Turkije hun hart ophalen. Voor hen zal een rondreis een onvergetelijke belevenis zijn.

Konya, stad van de derwisjen

De stad Konya heette in de tijd van de apostel Paulus Ikonium (Handelingen). In Konya kan je het Mevlana mausuleum bezoeken. Mohamed Jalal ad-Din Balkhi Rumi was in de middeleeuwen een leider binnen het soefisme. Mevlana is zijn erenaam. Zijn graf is het doel van vele gelovige pelgrims. Op het terrein waar zijn graf zich bevindt, is ook een museum ingericht. Je kunt er onder andere zien hoe de mevlivi woonden. Mevlevi zijn volgelingen van Mevlana. Ze zijn beter bekend als derwisjen. Mannen die in trance ronddraaien om zo dichter bij God te komen. Ze voeren hun dans uit met de rechter handpalm omhoog en de linker naar beneden. Dit doen ze om de energie “van boven” op te vangen met de ene hand en deze met de andere hand naar de aarde te zenden.

Vlak bij het mausuleum staat de Selimiye Cami moskee. Deze moskee is ook voor het publiek geopend. Als je toch in de buurt bent, breng dan ook een bezoek aan deze moskee. Je kunt dan het bijzonder mooie interieur bewonderen.


Capadocië, een sprookjeslandschap

500px Cappadocië

Als je van bijzondere landschappen houdt, mag je Cappadocië zeker niet overslaan. De hele streek is een groot natuurwonder. Je kunt er zien dat de natuur daar echt haar best heeft gedaan om er iets bijzonders van te maken. De mens heeft ook een steentje bijgedragen. In de rotsen zijn talloze woningen er kerken uitgehouwen. Niet alleen boven de grond is Cappadocië een heel bijzondere streek. Ook ondergronds. Er zijn tientallen ondergrondse steden die van voor onze jaartellingen dateren. Die steden zijn voor vele generaties effectieve schuilplaatsen geweest. Ook vervolgde christenen hebben er gebruik van gemaakt. Cappadocië kun je ook vanuit de lucht bekijken. Een tochtje met een heteluchtballon zal onvergetelijk zijn in dit magnifieke gebied. Als je er belangstelling voor hebt, google dan eens “cappadocia balloons” om een aanbieder te kiezen. Het Nationaal Park Göreme en de rotsen van Cappadocië staan op de werelderfgoedlijst.


De andere kant van het Taurusgebergte

Aan de andere kant van het Taurusgebergte vind je populaire kuststreek met de bekende plaatsen Antalya en Alanya. Dat het er goed toeven is, wisten de Romeinen al. Ze hebben er hun sporen achtergelaten. Aspendos was een belangrijk stad in de oudheid. Een bouwwerk uit de oude stad is het Romeinse theater van Aspendos. Het is een bijzondere bezienswaardigheid omdat Romeinse theaters doorgaans tegen een helling gebouwd werden. Op dit theater hebben de Romeinse bouwmeesters extra hun best gedaan, want het hangt niet tegen een natuurlijke helling aan. Het is ook degelijk gebouwd, tot op heden is het nog bijna geheel intact. Je kunt het theater ten noorden van de plaats Serik vinden.

Vakantie is genieten

Turkije heeft veel te bieden. Hoe je je vakantie ook door wilt brengen, lekker luieren aan de kust of avontuurlijk het binnenland in. Geniet ervan!!

Lees ook: Openbaring. De zevengemeenten http://www.leerwiki.nl/Openbaring_De_zeven_gemeenten Openbaring. De zevengemeenten en Turkije en de Bijbel http://www.leerwiki.nl/Turkije_en_de_Bijbel Turkije en de Bijbel