Wat zijn nieuwe tijdskinderen

Inleiding

Nieuwe tijdskinderen is een term die steeds vaker voorkomt. Bestaan nieuwe tijdskinderen echt en wat is het nou eigenlijk, nieuwetijds kinderen. Daarna ben ik op zoek gegaan in dit artikel. Lees het artikel over nieuwe tijdskinderen en trek je eigen conclusie.

Wat is zijn nieuwetijds kinderen?

De term nieuwetijdskind is een verzamelnaam voor verschillende vormen en heeft berekking op de reden dat deze vorm hier is ontstaan. De mensheid, de aarde te begeleiden naar een nieuw tijdperk. Dit nieuwe tijdperk wordt de gouden tijd, of de tijd van het christus bewustzijn genoemd. Het gaat hier niet alleen om kinderen, veel van deze kinderen zijn nu volwassen geworden, vaak hebben ze pas op latere leeftijd zich zelf leren zien voor wie ze zijn. Alle nieuwetijdskinderen zijn heldervoelend, vaak in combinatie met of helderzien of helderweten.

Welke vormen nieuwetijdskinderen kennen we?

 1. Indigo/violet-kind, de Amerikaanse parapsychologe Nancy Ann Tappe heeft deze term bedacht. De Violetten en Indigo zijn te herkennen aan de kleur in hun aura, vandaar de termen violet en indigo. Indigo is de kleur van het derde oog of het voorhoofdchakra. Ze intuïtief, mentaal, vlug en snel verveeld. Je zou kunnen zeggen dat en indigo kind extravert is.
 1. Kristalkinderen worden zo genoemd vanwege hun hoge “vibratie”. Misschien zal op den duur blijken dat Kristalkinderen meer dominant zijn in het kruinchakra, het violette kleurspectrum, misschien zelfs het witte en heldere aura. De Kristalkinderen zijn waarschijnlijk de kinderen van de Indigo’s. Ze zouden zelfs Indigo’s kunnen zijn. Een kristalkind is dus intravert.
 1. Regenboog kinderen De Regenboog kinderen zijn over het algemeen geboren in het jaar 2000 en later. De weinige Regenboogkinderen die hier vandaag zijn zijn kinderen van de vroege kristalkinderen (verkenners) uit de jaren 80. De Regenboogkinderen brengen vreugde en harmonie naar hun families. Het Regenboogkind wordt geboren om te glimlachen, samen met grote harten die vol zijn van vergeving.

Om te weten of jezelf of je kind een nieuwetijdskind is bestaan er op internet testen. Deze geven een indicatie.

Het nieuwetijdskind.

In het algemeen kun je van nieuwetijdskinderen zeggen:

 1. Ze bekijken de wereld op een andere manier.
 1. Ze hebben een uitgesproken rechtvaardigheidsgevoel en een sensor voor leugens

leven volgens een eigen innerlijke waarheid.

 1. Ze geven andere oplossingen, ze zien vaak hoe dingen beter kunnen worden

gedaan, waardoor ze “systeembestrijders” lijken.

 1. Ze worden gefrustreerd door systemen die ritueel zijn en die geen creatief

denken vereisen.

 1. Ze voelen jouw angst, onzekerheid, boosheid, en reageren daarop (ook al heb je

het daar niet over gehad).

 1. Ze weten dat er meer is tussen hemel en aarde.
 1. Ze kunnen vaak communiceren met ” gidsen”, engelen, natuurelementen, dieren,

planten en bomen.

 1. Ze kunnen als geen ander over je grenzen heengaan.
 1. Ze willen weten, kennis opdoen.

Welke problemen kennen nieuwe tijdskinderen?

Nieuwetijdskinderen ontwikkelen niet met regelmaat problemen die psychologisch geïnterpreteerd worden: hypergevoeligheid, teruggetrokken gedrag, introversie, angst, maar ook ADHD, PDD-NOS, autisme, dyslexie en dyscalculie zijn enkele van de problemen die we bij deze kinderen veelvuldig aantreffen. Maar goed beschouwd zijn deze kwalificaties eerder uitingen van onvermogen van hulpverleners en volwassenen, dan diagnoses waar deze kinderen mee geholpen kunnen worden. Andere problemen waar nieuwetijdskinderen tegen aan lopen kunnen zijn:

 1. Problemen met sociale vaardigheden.
 1. Geen zin hebben in school, er het nut niet van in zien.
 1. Angsten.
 1. Depressiviteit.
 1. Slaapproblemen.
 1. Eczeem of allergie.
 1. Als baby veel huilen.

Volwassen nieuwetijdskinderen.

Er lopen heel veel volwassen Indigokinderen en Kristalkinderen rond. Zij hebben het vaak erg moeilijk gehad in hun jeugd, omdat hun behoeften totaal verkeerd begrepen werden. Ze groeiden op in een tijd waarin voor dit soort zaken nog geen aandacht was.