Bereken de hoogste opbrengst van een levensverzekering

Een levensverzekering wordt afgesloten op Uw Leven.

Deze Levensverzekering komt tot uitkering bij uw overlijden. Met de uitkering van de levensverzekering bij uw overlijden komt er een geld bedrag vrij. Daarmee kunnen bepaalde kosten en schulden worden afbetaald. Zoals de schuld op uw huis: de hypotheek. Daarom wordt levensverzekering wordt ook wel Overlijdensrisicoverzekering genoemd. De bank wil immers niet met een schuld zitten bij uw overlijden. En uw nabestaanden ook niet.

Levensverzekeringen zijn er in verschillende vormen en er zijn vele aanbieders. In onderstaand overzicht wordt een overzicht gegeven van de belangrijkste begrippen en worden verschillen tussen aanbieders besproken.

Hoe werkt een levensverzekering

Voor uw levensverzekering dient u een periodieke premie te betalen. Zolang u de premie betaalt bent u gedekt voor het verzekerd belang.

Laagste premie levensverzekering

Aan de hand van uw leeftijd en statistieken over leven en dood (ook wel sterfte tabellen genoemd) wordt de jaarlijkse of maandelijkse premie voor uw Overlijdensrisicoverzekering berekend. Deze kosten komen boven op de kosten van de hypotheek.

Verstandige keuze: Levensverzekering en hypotheek

Bent u kostwinner in uw gezin? Dan kan u de levensverzekering in combinatie met een hypotheek afsluiten. Op deze wijze kan uw gezin in uw woning blijven wonen. Uw nabestaanden worden dan niet extra de dupe.

Wanneer de levensverzekering afsluiten

Het is verstandig de levensverzekering op zo jong mogelijke leeftijd af te sluiten. Dan is de premie het laagste. U loopt immers weinig kans om op korte termijn te overlijden.

De juiste keuze: levensverzekeringen vergelijken

De verschillende tussen aanbieders is groot. Elke situatie is anders en uw persoonlijke situatie kan in de loop van de tijd wijzigen.

De beste levensverzekering offerte

Let bij de levensverzekering offerte vooral op de dekking die die polis geeft. Een goedkope levenverzekering met weinig dekking kan toch nog duur uitpakken.

De laagste kosten van levensverzekering

De maandelijks te betalen premie lijkt vaak erg laag en de de premies verschillende weinig. Houdt er rekening mee dat deze premie vaak tientallen jaren moeten worden betaald. Op einddatum kan een euro premie per maand dus vele honderden euro's verschil maken.

De hoogste uitkering van levensverzekering

De hoogte van de uitkering bij overlijden hangt af van het afgesproken bedrag en de betaalde premie. Laat u voorlichten door een erkend adviseur.

Afkopen van de levensverzekering

Er bestaat de mogelijkheid tot het afkopen van de levensverzekering. De polis wordt dan premie vrij gemaakt. Het voordeel is dat u geen geen extra premie meer betaalt. Nadeel is dat het het verzekerd bedrag waarschijnlijk lager uitvalt.

Tips over de levensverzekeringen en overlijdensrisicoverzekering

levensverzekering maatschappij

Er zijn verschillende bekende levensverzekering maatschappijen, zoals:

Delta Lloyd, Fortis en de Rabobank

Er zijn websites waar u gratis en vrijblijvend een berekening voor een levensverzekering kan laten maken.

http://www.levensverzekering.me/Levensverzekering_afsluiten@@Levensverzekering afsluiten


Een tip voor alle mensen die niet roken:

Vraag altijd naar de niet-rokers premie. Deze premie is vaak lager dan de premie voor rokers. Voor het afkopen van uw verzekering: raadpleeg uw adviseur!

Links naar levensverzekeringen en levensverzekering maatschappijen

www.rabobank.nl

www.fortis.nl

www.deltalloyd.nl

Tot slot

De hierboven aangeboden info hoeft niet op uw situatie van toepassing te zijn. De regels over levensverzekeringen wijzigen zeer regelmatig. De info hoeft ook niet compleet te zijn. Laat u voorlichten door een erkend adviseur. De auteur wijst alle aansprakelijkheid uitdrukkelijk van de hand.


Reacties (1)

Reageer
Peter reageerde 10 jaar geleden
15 Jul 10:53
hallo hier met peter ik wil onze gezin levensverzekering afkopen van asr en amev maar die heb asr onder gebracht bij ardanta maar die willen dat niet doen.
ik betaal geen premie meer voor al deze polisen,ze zijden tegen mij dat ze pas doen als er een van ons gezin komt te overlijden.
onze kinderen hebben allemaal een eigen polis bij yarden enwij ook.
dus ik vind dat ze moeten uitkeren.

peter