Bijbaan als respondent

Bijbaan als respondent

Veel mensen zijn op zoek naar een bijbaan. Je wilt graag wat extra geld verdienen naast je studie, of naast je huidige parttime baan. Vaak kijken mensen op internet naar allerlei mogelijkheden om geld bij te verdienen. Op internet wordt natuurlijk van alles aangeboden. Je zou je eigen website of blog kunnen maken, je kunt artikelen gaan schrijven, je kunt kiezen voor click- spaarprogramma’s of affiliatemakteting. Alleen duurt het vaak wel een tijdje voor deze manieren van geld verdienen wat opleveren, je moet immers heel wat clicken om wat geld bij elkaar te sprokkelen en ook duurt het wel even voor je met je blog of website echt wat geld kunt verdienen. Toch kun je ook op een andere manier bijverdienen. Wat te denken van een bijbaan als respondent.

Wat is een respondent

Een respondent is iemand die meewerkt aan marktonderzoek en die er voor betaald wordt om zijn mening te geven.

Hoe werkt het

Onderzoekbureaus worden vaak door bedrijven benaderd voor het testen en toetsen van hun producten en diensten. Die bedrijven willen namelijk weten wat de consument van hun producten of diensten vindt. Door de marktonderzoeksbureaus worden dan mensen uitgenodigd die bij hun staan ingeschreven, om hun mening te kunnen geven over een bepaald product of een bepaalde dienst. Je kunt je voorstellen dat de onderwerpen die getest en onderzocht worden heel verschillend kunnen zijn, van bijvoorbeeld testen van een bepaald voorwerp, je mening geven over een reclame of het proeven van een nieuw product. Vaak worden de testen en onderzoeken op locatie gedaan, dit is dan soms bij het onderzoekbureau zelf maar het kan bijvoorbeeld ook in een hotel in jouw omgeving zijn. Bij sommige bureaus is het mogelijk om online je mening te geven.

Waar kun je inschrijven

Meestal kun je inschrijven via een aanmeldingsformulier en het invullen van een vragenformulier. Daarna kom je bij het marktonderzoekbureau in het bestand. Als je dan in een bepaald profiel voor een onderzoek valt wordt er kontact met je opgenomen. Kijk op internet bij bijvoorbeeld:CG Selecties, Judith Horn, of RvR Amsterdam. Ook kun je natuurlijk gewoon even googlen op het woord ‘respondent’.

Wat kun je verdienen

De verdiensten zijn afhankelijk van het soort onderzoek. Kom je naar een bepaalde locatie voor een persoonlijk- of groepsgesprek dan varieert de vergoeding van € 25,= tot €100,=.Je mag, per bureau, maar 1x per half jaar meedoen aan dit soort onderzoeken. Voor het invullen van online vragen lijsten of voor het telefonisch beantwoorden van vragen ontvang je vaak punten die in je cadeaubonnen kunt laten uitkeren.

Respondent de ideale bijbaan?

Met een bijbaan als respondent kun je genoeg geld verdienen om wat extra’s te kunnen doen. Het is dan wel zinvol om je bij meerdere bureaus in te schrijven zodat je wat vaker wordt uitgenodigd voor een onderzoek. Ook is het handig om mee te werken aan online onderzoeken, je wordt dan regelmatig gebeld door bijvoorbeeld bedrijven als TNS NIPO om vragen te beantwoorden over verschillende onderwerpen, vaak is het ook mogelijk om de vragen via de mail te ontvangen zodat je die kunt beantwoorden op een tijd dat het jou uit komt. Met deze online onderzoeken verdien je punten voor cadeaubonnen.