Columns: Leerwiki Carriere

Leerwiki carriere

Een tijdje geleden ben ik eens begonnen met het schrijven op leerwiki. De reden was, dat ik in een nogal sneeuwrijke winter werkelijk niets nuttigs deed. Dat ik met mijn geheel lui geworden billen achter de computer terecht gekomen was en gewoon daar eens van alles ging proberen en onderzoeken.

Geld verdienen via internet, snel rijk worden door het slim aan te pakken. Van allerlei termen kwam ik tegen. Ondanks mijn ongeloof in deze leuzen, werd ik toch nieuwsgierig.

Stel je voor dat het toch waar eens waar was ?

Deze columns zijn speciaal voor leerwiki geschreven. De achtergrond van de columnist is als volgt: Als mede eigenaar van een Hoveniersbedrijf, wordt er nog wel eens tegen wat bureaucratie aangelopen. Alles bij elkaar heeft dat geresulteerd tot de wens een onafhankelijk en zelfvoorzienend leven te leven. Waarvan we eigenlijk weer weten, dat dat in Nederland niet mogelijk is, maar goed, dromen mag ik.
Deze columns worden geschreven vanuit het dagelijkse leven van een ondernemer, dromer, moeder,dochter van een (ex)psychiatrisch patient, en tuinliefhebber en schrijver.

Aangezien ons hoveniersbedrijf niet veel kon beginnen in de lange winter, was elke euro welkom geworden. Omdat ik nogal ongelovig begon, deze leuzen uit te zoeken, maakte ik een weblog aan. Het internetinkomen van dikkiedun. Het doel van de weblog was, dat ik eigenlijk wel eens wilde weten, hoe lang je erover zou doen, om 5 euro te kunnen verdienen via internet, en die ook daadwerkelijk uitgekeerd te kunnen krijgen.

We kunnen wel stellen dat ik voor de 5 euro nog steeds bezig ben. Want er is tot nu toe nog niets uitbetaald. Dat in een termijn van 3 maanden kunnen we toch niet vermelden dat er erg snel verdient is. Nu wil wel het geval, dat ik de humor van mijn zoektocht echt wel in kon zien en gewoon door ben gegaan met zoeken en eraan te werken. Zo kwam ik ook Leerwiki tegen. Ook daar ben ik nu ongeveer 3 maand aktief en volgens mijn gegevens ben ik de 5 euro nu ver voorbij. Het uitbetalen gebeurd alleen pas, wanneer er een bedrag van 70 € staat, dus ik moet nog een paar stapjes.

Tijdens mijn bezigheden hier, heb ik wat communicatie met de webmaster gekregen en ik kwam erachter dat hier achter deze site, een zeer gedreven persoontje zit. Dit maakte dan ook, dat ik ook zeer gedreven werd. Want ik begon te beseffen dat ik niet te maken had, met een in het leven geroepen zoek het maar lekker zelf uit systeem, die claimt dat ik snel rijk kan worden. Ik kwam erachter dat ik te maken had, met zeer gedreven ondernemers. Die gewoon kansen boden.

Tijdens de communicatie liet hij eens de woorden vallen: Leerwiki carriere. Ergens moest ik wel lachen. Mijn carriere bedraagt nu namelijk een inkomen van 50 cent per dag, en dat was toen nog geen 20 cent. Dat kon ik toch nauwelijks een carriere noemen.Zelfs nog niet een beginnende carriere. Toch dacht ik er nog eens over na en bedacht, een begin van 20 cent is ook carriere. Het loopt tenslotte al op inmiddels. Het is zelfs al opgelopen met 150% in een paar maand. Dat is toch ruim meer dan dat een vakbond met onderhandelingen op je loonstrook erbij kan krijgen. Het is altijd maar, vanaf welke kant je er tegen aan wilt kijken.

Eerlijk zei hij ooit tegen mij. Rijk wordt je er niet van, maar een vakantie per jaar kun je wel bij elkaar schrijven. Hierin ga ik hem nu zelfs openlijk tegenspreken. Hoewel je er inderdaad niet vanzelf rijk van wordt, is het wel zo, dat je meer als een vakantie kan verdienen. Als namelijk mijn 38 cent per dag kan veranderen in 50 cent per dag. Dan kan mijn 50 cent per dag, ook ooit veranderen in 50 € per dag. Hier is alleen wel voor nodig, zoals hij zelf ergens al aangeeft, inzet, geduld, zelfstandigheid en veel doorzettingsvermogen. Elke cent ophoging is er tenslotte een, en die ene is toch mooi meegenomen. Carriere maken zonder doorzettingsvermogen is trouwens ook niets aan. Het geeft alleen die voldoening die een mens kennelijk nodig heeft, wanneer je er voor je gevoel echt zelf voor gewerkt hebt.

Tatjana klomp

Collumniste gezocht