Hoe kan je leren en geld verdienen

Inleiding

Voor de vele schoolverlaters is het vaak moeilijk om aan de slag te komen. Ze hebben vaak hun studie of beroepsopleiding niet afgerond en hebben geen zin meer om verder te studeren. Daarnaast zijn er ook veel jongeren die net klaar zijn met het met het mbo, havo of vwo, en die met hetzelfde probleem zitten, geen zin om verder te sturen of een andere goede reden.

Deze jongen kunnen vaak niet zomaar terecht bij een bedrijf, want ze hebben geen praktische opleiding gehad die in het bedrijfsleven wordt gevraagd. Daarnaast hebben ze weinig tot geen werkervaring en werken ze vaak erg ongestructureerd.

verschillende mogelijkheden om verder te komen

Gelukkig zijn er vele mogelijkheden om toch geld te verdienen en zelfs door te leren! Er zijn speciale trajecten opgesteld door het bedrijfsleven en de overheid in de vorm van Leer-werk-trajecten . Deze trajecten bieden je de kans om een vak te leren in de vorm van leren en werken: 1 dag naar school en 4 dagen werken. Daarnaast kan je ook op zoek gaan naar een bedrijf dat bij je interesse aansluit en hier vragen om een leer-werktraject, als deze bedrijven om personeel zitten te springen, willen ze hier nog wel eens voor openstaan.

Er zijn er ook bedrijven vaak in de accountancy/boekhouding, die specialistische mensen zoeken en een leer-werk traject aanbieden. Voor de mensen die al iets van een vak kunnen uitoefenen is er altijd nog de mogelijkheid om zelf een bedrijf te starten en als zzp-er/freelancer aan de slag te gaan.

Waar kan je meer over deze trajecten vinden?

Deze trajecten kan je vinden bij het huidige centrum voor http://werk-en-inkomen.skynetblogs.be/@@werk en inkomen, het CWI]. Ook bieden sommige bedrijven dit soort trajecten aan als ze om jong en gespecialiseerd personeel zitten te springen. Via interne en externe opleidingen kan je dan 4 dagen werken en 1 dag leren, of 2 dagen leren en 3 dagen werken/verdienen. Deze bedrijven betalen meestal ook je complete opleidingstraject!

Daarnaast kan je ook veel informatie vinden over leren en werken op het internet. Kijk de vacature pagina's na op werken en leren , typ in google de term werken en leren en je zult een hoop informatie en bedrijven kunnen vinden die hierin gespecialiseerd zijn.

Tips

  • Bedenk waar je goed in bent, wat je leuk vind, wat je hobbies zijn en ga bedrijven langs die jou interesseren! Vaak zoeken zij altijd wel iemand of kennen zij andere bedrijven die nog personeel zoeken.
  • Wil je schrijver worden, begin een blog en/of meld je aan op leerwiki.nl en begin vandaag nog met je schrijvers-bestaan!

Huizen opknappen

Je kan ook een vak leren, zoals http://immobilien-vlaams-brabant.2link.be@@huizen verbouwen.