Weinig inkomsten met Google Adsense

Weinig Google Adsense verdiensten?

Steeds meer en meer mensen ontdekken dat ze niet zoveel geld verdienen met Google Adsense als ze zouden willen. Ze plaatsen een paar Google Adsense advertenties op hun website en denken dat ze snel veel geld zullen verdienen of rijk zullen worden, maar het tegendeel is waar. Om een respectabel bedrag te verdienen met Google Adsense moet je de gedachte "snel veel geld verdienen met Google Adsense" even laten varen voor nu en leren wat er nou echt nodig is voor groot succes met het Google Adsense programma.

Gerichte bezoekers

Om wat geld te verdienen of veel geld te verdienen met Google Adsense heb je als eigenaar van een site in ieder geval gerichte bezoekers nodig, ook wel "targeted traffic" genoemd. Bezoekers die werkelijk geïnteresseerd zijn in het onderwerp van je website. Dit vergroot namelijk de kans dat je bezoekers op een bijpassende Google advertentie zullen klikken die aansluit bij hun interesse. Zoals je zult begrijpen zal een bezoeker die op zoek is naar informatie over "tweedehands auto's" niet blij zijn met een bezoek aan een site over "de staatsloterij". Dit heeft niets te maken met zijn behoefte, en dus, zal er op zo'n irrelevante site ook niet op Adsense ads worden geklikt.

Hoe kom je aan gerichte bezoekers

Ga op zoek naar websites via Google.nl of Google.be die te maken hebben met hetzelfde onderwerp van jouw website. Vervolgens probeer je gerichte bezoekers af te pakken, bijvoorbeeld door op artikelen te reageren, te vragen of de webmaster een link van jouw website op zijn website wilt plaatsen, of indien het een forum betreft, actief mee te praten over de relevante onderwerpen en in je handtekening "signature" een link te plaatsen naar je website. Zo trek je echte geïnteresseerde bezoekers aan die interesse hebben in de advertenties op jouw webpagina's. Maak je bezoekers blij en lever hun de informatie die ze zoeken.

Schrijf veel teksten

Een andere bekende misvattig die men maakt is dat mensen één of twee artikelen plaatsen, er Adsense advertenties omheen plaatsen en verwachten snel rijk te worden. Nee, nee en nog 'ns nee! Dit is niet the way to go! Wat je nodig hebt is doorzettingsvermogen en de bereidheid om regelmatig, mintens 1x per week een goed artikel te schrijven wat mensen naar je website lokt. Goede informatie op je website of webpagina is namelijk onmisbaar voor een doorlopende stroom van verse website bezoekers. Je kan geen succes boeken met het Adsense verdienmodel van Google als je niet aan je site werkt. Je zal de hele tijd nieuwe informatie op je site moeten plaatsen. Jij wilt toch ook geen krant lezen waar elke dag dezelfde artikelen in staan? Je hebt een verse website nodig!

Inspiratie kwijt

Als je geen inspiratie hebt en je niet weet wat voor artikel je kan schrijven op je website, doorloop dan even de onderstaande tips en je hebt zo weer een ideetje gevonden:

  • Wat zijn de meest gestelde vragen in jouw markt?
  • Wie is je doelgroep?
  • Bezoek een forum in je markt en inventariseer waarover de gesprekken gaan?
  • Waarover praten je concurrenten?
  • Bezoek relevante engelstalige websites en lees artikelen voor nieuwe inspiratie

Promoot je website

Als je niet voldoende Adsense inkomsten hebt is de oorzaak hiervan hoogstwaarschijnlijk een gebrek aan promotie. Als je geld wilt verdienen met Google Adsense, zul je bezoekers moeten aantrekken. Hoe trek je bezoekers aan? Door reclame te maken, door je website te promoten.

De beste manier om je website te promoten is naar mijn inzien door te participeren in de community. In gewoon Nederlands: doe mee in je markt, doe mee in de groep, laat je zien, praat mee, beantwoord vragen.

Je hebt een website gemaakt en er informatie op geplaatst. Ervan uitgaande dat je over een specifiek onderwerp (kan van alles zijn) voldoende - veel kennis hebt, zijn er andere mensen op deze wereld die die kennis niet bezitten. Jij zal dus deskundig moeten optreden binnen je online markt om aan bezoekers te komen.

Enkele tips voor website promotie

  • Bezoek een forum, registreer je, praat vervolgens actief mee en plaats je URL in je handtekening en/of profiel (*gegarandeerd veel gratis, goede, gerichte bezoekers naar je site!)
  • Bezoek blogs over hetzelfde thema als jouw website en reageer op de artikelen, praat mee en laat een link achter in je reactie.
  • Bouw backlinks. Dit zijn simpelweg de aanklikbare verwijzingen naar jouw website, de links die men aan kan klikken om op jouw website aan te komen. Hoe bouw je backlinks? Door mee te praten op forums, blogs, door artikelen te schrijven, door webmasters in je markt te vragen om een verwijzing naar jouw website, maar vooral door ervoor te zorgen dat je veel nuttige informatie op je site hebt staan, dan komen de backlinks vanzelf naar je toe op lange termijn.

Dit zijn dus 3 tips om je Google Adsense inkomsten vrijwel direct te verhogen. Lees het artikel nu nog eens door, maar probeer nu goed te begrijpen wat er staat en maak aantekeningen.

Bronnen

Enkele nuttige websites die het bekijken waard zijn: