Jouw Google Adsense op zoveel mogelijk websites

Jouw Google Adsense op zoveel mogelijk websites?

Net als elk ander bedrijf is Google Adsene een bedrijf dat geld wil verdienen. Jij wilt echter ook een centje bij verdienen met Google Adsense en Google biedt jou de mogelijkheid om dat te doen, door je code op verschillende website te plaatsen.

Veel mensen denken dat het verstandig en goed is om je Google Adsense code op zoveel mogelijk websites te plaatsen. De vraag is echter of het inderdaad wel een verstandig idee is om dit te doen.

Google Adsense Code ~ Pub ID

De code vind je door in te loggen bij Google Adsense. Rechts bovenin de hoek vind je een code waarbij Publisher ID staat. Om dit nummer gaat het, dat is de code die je op verschillende sites kan plaatsen om geld te verdienen. Kopieer de code ergens waar je makkelijk bij kan, zodat je niet steeds hoeft in te loggen.

Verschillende websites

Je hebt je code en nu?

Is het verstandig om op elke website waar je lid van bent en waar je een Adsense code in kan geven jouw Google Adsense code te plaatsen?

Nee, dat is niet verstandig.

Er bestaat namelijk een grote kans dat wanneer je je code op websites plaatst waar niet veel verkeer komt je Adsense code devalueert. Daar bedoel ik mee dat de waarde vermindert bij niet genoeg verkeer.

Er zijn artikels die genoeg verkeer krijgen. Er zijn ook artikels die niet genoeg verkeer krijgen.

Zodra een artikel niet aan alle voorwaardes voldoet, denk aan zoekwoorden, SEO, dan is de kans groot dat daar niet aan verdiend wordt. Om hier toch aan te verdienen is het het beste om te bekijken om welke artikelen het gaat en deze te verbeteren. Verbeter ze op zo’n manier dat er genoeg verkeer naar toe gaat komen.

Wat te doen

Zoek eerst uit welk artikel of artikelen het niet zo goed doen. Dit kan door de statistieken te bekijken bij bijvoorbeeld Google Analytics of op de site waar het artikel, blog, website staat.

Ga naar aanleiding van een aantal vragen aan de gang;

  • Komen er bezoekers op mijn artikel of website?
  • Wordt er commentaar gegeven?
  • Kijk jij naar andere artikelen?
  • Geef jij daar commentaar?

Om jouw verdiensten te verbeteren, is het het beste je artikelen, website, artikelen te verbeteren en wederom te beginnen met promoten. Denk hierbij aan zoekwoorden, SEO en backlinks plaatsen. Zorg dat de van je artikel inhoud goed en duidelijk is en maak het op zo’n manier dat andere mensen er iets mee kunnen.

Plaats niet overal je Google Adsense code. Doe het alleen op sites waarvan je denkt dat het genoeg opbrengt of waar jij actief bezig bent.

Dit houdt niet in dat je niet je huidige werkt niet hoeft te verbeteren, dat is iets wat we allemaal moeten doen, zeker om genoeg verkeer er naar toe te krijgen.

Slotwoord

Op veel sites kan je je Google Adsense Code plaatsen, doe dit echter niet zonder er bij stil te staan. Kijk wat voor site het is en of het echt iets toe kan voegen aan jouw verdiensten. Is dit niet het geval, plaats je code dan niet. Verbeter artikelen, websites of blogs waar nodig is om er voor te zorgen dat je genoeg verkeer krijgt. Genoeg verkeer zorgt ervoor dat het verdienen omhoog kan gaan.