Meer geld: Google Adsense kan veel meer geld opleveren

Adsense zijn Advertenties van Google Adsense

Het "Adsense" programma van Google is een goede manier om extra geld bij te verdienen. Adsense zijn tekstadvertenties die u op uw website, weblog of in uw artikelen op Leerwiki kunt plaatsen. Wat het aantrekkelijke is aan deze kleine advertenties is dat u geld kunt verdienen op het moment dat de advertenties op uw site worden aangeklikt door bezoekers. Als u advertenties van Google op uw pagina's vertoont, kunt u een aardig centje bijverdienen.

Meer verdienen met Adsense?

Er zijn verschillende manieren om meer geld te verdienen met Google Adsense. Zo kunt u zich bijvoorbeeld gaan focussen op de marketing achter Adsense. Dat wil zeggen volledig leren hoe Adsense werkt en hoe je er het meeste voordeel uit kunt halen. Als je Adsense goed weet te gebruiken dan is het in feite een makkie om meer te verdieenn en meer clicks te krijgen dan de gemiddelde webmaster. Ik zou persoonlijk via Google op zoek gaan naar Adsense tips, Adsense ebooks en een goed forum over Adsense bezoeken. 

  • Wist je al dat je meer geld kan verdienen als je minder Adsense advertenties op je website plaatst?
  • Wist je al dat je meer kan verdienen door Adsense "above the fold" te plaatsen?
  • Wist je al dat relevantie het aller belangrijkste is voor het verbeteren van je Adsense CTR?

Niet teveel onderwerpen op 1 pagina

Persoonlijk is dit voor mij de gouden adsebse regel. Plaats niet teveel verschillende soorten berichten op één pagina. Adsense is namelijk een soort robot. Deze robot scant elke pagina en kijkt naar de woorden die op de pagina voorkomen. Uw advertenties worden veel relevanter als elke pagina over één specifiek onderwerp gaat, omdat het dan voor de Adsense bot makkelijker is om duidelijkheid te krijgen over het onderwerp van uw webpagina. Daardoor worden de advertenties relevanter en passen beter bij de inhoud. Relevante advertenties zorgen voor meer kliks dus een hogere CTR.

Je moet eigenlijk proberen om je webpagina's afzonderlijk van elkaar op 1 onderwerp te richten, je Adsense ads "above the fold" te houden en niet teveel Adsense blokjes te plaatsen.

Websites maken

Als je geld wilt verdienen met Google Adsense kan het een tijdrovend karwei zijn om iedere keer nieuwe websites te bouwen. Eerst moet je een website in mekaar zetten, vervolgens SEO toepassen, domeinnaam en webhosting bestellen, bezoekers binnenhalen, etc. Het starten van een nieuwe website neemt een hoop tijd in beslag.

Gelukkig zijn er tools zoals "wordtowebpage" die je Word documenten in websites kan veranderen. Dat bespaart je tijd en geld. Je Word documenten worden omgezet in websites en als je de publisher ID van je Google Adsense account aan wordtowebpage toevoegt, word Google Adsense automatisch aan je website toegevoegd. Wordtowebpage is dus makkelijk en snel een nieuwe website maken. Met meerdere informatieve content websites kan je je inkomen ook verhogen.

Meer informatie