Geld overmaken naar het buitenland met Western Union Bank

De Western Union Bank

Mensen over de hele wereld kunnen verschillende redenen hebben om wat geld over te willen maken naar personen die in een ander land dan zij, het buitenland verkeren. Er zijn ook vele mogelijkheden om dit te doen, maar toch biedt de Western Union Bank toch wel in die gevallen één van de meest en zeer betrouwbare uitkomsten. De Western Union Bank heeft in tweehonderd landen en gebieden over de hele wereld ruim 334.000 kantoren en agentschappen waar mensen geld kunnen afhalen, dat door een persoon in het buitenland specifiek naar hem of haar is gestuurd. Dat maakt deze manier van transacties een efficiënte manier van geld verzenden.

Zo veilig mogelijke geld transacties

De Western Union Bank heeft er van alles aan gedaan om deze manier van geld transacties zo veilig mogelijk te laten verlopen. Wanneer iemand namelijk geld wil overmaken naar het buitenland, moet deze persoon zich na de tweede keer identificeren met een officieel identiteitsbewijs. Bovendien wordt bij iedere transactie ook nog eens heel goed gecontroleerd of de persoon die het geld wil versturen ook wel daadwerkelijk de persoon in kwestie is. Bovendien wordt daarnaast het geld ook nog eens niet zomaar aan de ontvanger meegegeven. Die moet zich namelijk ook nog kunnen identificeren, dit moet meestal aan de hand van een transactienummer dat bij beide personen bekend wordt gemaakt.

Hoe aan te melden?

Wie voor het eerst geld wil over maken via de Western Union Bank, zal zich eerst aan moeten melden. Deze aanmeldingsprocedure is zeer eenvoudig te volgen. Tijdens de aanmelding wordt gevraagd om allerlei persoonlijke gegevens in te vullen. Hierbij kan je aan zaken denken die van belang zijn bij een goede afronding van een geld transactie. Ook zal er een wachtwoord moeten worden opgegeven en zal er een persoonlijk e-mailadres moeten worden opgegeven. De bedragen die worden verstuurd, worden met een creditcard verrekend. Ook de gegevens van die kaart moeten dus worden ingevoerd. Meer informatie over het aanmelden is te vinden op hun website WesternUnion.nl.

Direct na registratie al geld kunnen versturen

De verstuurder kan het geld direct na registratie al verzenden, via de officiele Western Union website. Als alle gegevens ontvangen zijn en de procedure is goed doorlopen, dan geeft de Western Union Bank aan dat de transactie behandeld wordt. Vaak volgen dan de instructies om de transactie rond te maken. Hierbij moet de verzender meestal met het hoofdkantoor in Nederland bellen, om de transactie door te laten gaan. Vervolgens worden er allerlei vragen gesteld om aan de maximale veiligheid te kunnen voldoen, waaronder het eerder boven genoemde transactienummer.

Conclusie

Geld overmaken met Western Union Bank is een hele veilige en betrouwbare manier. Western Union Bank is namelijk erg voorzichtig en controleert alles extra zorgvuldig bij elke geld transactie. Bij extra hoge bedragen is de controle zelfs nog strenger. Ook adviseert Western Union Bank al haar klanten altijd om dat ook te zijn met het versturen van geld. Op hun website staan allerlei handige tips om fraude zo goed mogelijk te kunnen voorkomen.