De beste dieren verzekering tegen dierenarts kosten voor uw huisdier

Huisdieren verzekering

Uw hond, uw kat of een ander dier kan net als uzelf ziek worden. Uw huisdier kan ziek worden door een virus, maar ook door bijvoorbeeld een ongeluk. Hierom is het mogelijk om uw huisdier hier ook voor te verzekeren. Een ongeluk met uw huisdier is immers zo gebeurd. Ook kan uw dier ook zo ineens ziek worden. De kosten voor een dierenarts kunnen als u even pech heeft, enorm oplopen. Hiervoor kunt u zich ook verzekeren met een huisdierenverzekering.

Ongeval met uw huisdier

Een ongeval met een dier is zomaar gebeurd. Het komt vaak voor dat een huisdier betrokken is bij een ongeval. Ook komen huisdieren soms zo maar verwond thuis. De meeste dierenverzekeringen dekken deze verwondingen van een ongeluk of ongeval wel. Zo dekt de dierverzekering het ook als uw huisdier iets inslikt of iets giftigs binnenkrijgt.

Voorbeelden zieke dieren

Voorbeelden van situaties waardoor uw huisdier ziek wordt:

 • Een virus hangt (voor uzelf nietsvermoedend) in uw regio in de lucht. Hierdoor kunnen de vaak iets gevoeligere dieren in de gehele regio vaak allemaal ziek worden.
 • Een hond die door zijn/haar nieuwsgierigheid even te dicht bij een achteruitrijdende auto komt en er uiteindelijk deels onder belandt.
 • Een kat die letsel oploopt door van het balkon te vallen.
 • Een konijn met een kale plek op zijn/haar rug of bij het oog.
 • Een poes die een scherp voorwerp door heeft geslikt.
 • Of een ander huisdier die weer eens om een onverklaarbare reden ziek is, en u hiervoor graag naar een dierenarts gaat.

Dierenarts kosten of kosten dierenkliniek

Als uw dier ziek wordt, moet u wel hiervoor naar een dierenarts of een dierenkliniek. De kosten hiervoor kunnen erg oplopen. Zo betaalt u voor een simpel consult bij een dierenarts vaak al 20 euro. En dan is uw dier nog lange niet genezen. Vaak moet u nog allerlei middeltjes kopen, of moet u regelmatig terugkeren voor een spuitje. Ook kan het een chronische dierenziekte zijn, waardoor u genoodzaakt bent om meerdere jaren regelmatig terug te komen bij de dierenarts.

Verzekering hond of ander huisdier

De financiele gevolgen kunnen dus erg oplopen. Hiervoor is er de dierenverzekering. Hierbij wordt een deel van de medisch noodzakelijke hulp vergoed. Sommige verzekeringen dekken ook alle kosten voor een dierenkliniek en arts, maar soms ook maar een deel. Kijk hier goed naar voordat u uw verzekering afsluit. Een gouden tip hierbij is: Vergelijk verschillende dierenverzekeringen.

Verschillende dierenverzekeringen vergelijken

U kunt het beste verschillende aanbieders van (huis)dierenverzekeringen vergelijken. Zo bestaan er naast verschillende verzekeraars, ook verschillende soorten verzekeringen. Zo bestaan er voor huisdieren onder meer de:

 • ongevallen verzekering. Dit is puur voor ongelukken en ongevallen
 • verwondingen verzekeringen. Deze verzekering is voor de verwondingen van uw huisdier.
 • Ziektekosten verzekering. De kosten voor de dierenarts en/of kliniek vallen binnen de polis van deze verzekering. Bijvoorbeeld castratie, tandheelkundige hulp, en sterilisatie.
 • (Doorlopende) reisverzekering voor dieren. Met deze verzekering is uw huisdier ook op reis en in het buitenland verzekerd. Zo is diergeneeskundige hulp tijdens al uw reizen verzekerd.
 • Paardenverzekering. Ook bestaat er sinds kort een paarden verzekering. Deze wordt echter niet bij elke verzekeraar aangeboden.