Collectieve autoverzekering voor iedereen

Inleiding

Een collectieve autoverzekering is ook mogelijk voor een zelfstandige of een gepensioneerde. De werkgever als bindende factor is niet meer nodig. Dit betekent dat in feite iedereen van deze collectieve verzekering gebruik kan gaan maken.

Praktijkervaring

Ik ben zelf actief geweest als tussenpersoon gedurende een kleine twintig jaren. Helaas werden door toedoen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) nieuwe criteria (= nieuwe diploma’s) vereist, waardoor ik deze activiteiten moest beëindigen.

Tijdens de actieve periode had ik mijn auto en deze van mijn overige familieleden bij één van mijn verzekeringsmaatschappijen ondergebracht. Naast de gunstige premie ontving ik ook nog de normale provisie hierover. Op deze wijze had ik dubbel voordeel.

Zoektocht

Nadat mijn praktijk was verkocht ben ik op zoek gegaan naar alternatieven. In eerste instantie kwam ik terecht bij de zogenaamde Direct Writers, zoals een Centraal Beheer Achmea. Zij maakten immers geen gebruik van tussenpersonen en zodoende zou daardoor de premie ook lager moeten zijn. Helaas bleek deze gedachte te optimistisch geweest te zijn.

Ik ging verder op mijn speurtocht en kwam in contact met UnitedConsumers. Zij het dat deze in die periode alleen nog actief waren met het aanbieden van kortingspassen voor goedkoper tanken.

Nadat ik een aantal jaren met deze kortingspas actief was geweest, werd het pakket uitgebreid. Naast de korting op het tanken, bestaat het pakket uit korting op energie, zorgverzekering, gsm en autoverzekering.

Collectieve autoverzekering

Van deze autoverzekering die op collectieve basis wordt afgesloten, kan iedereen profiteren. De collectiviteit wordt gevormd door alle leden van UnitedConsumers, en hierdoor kan men als grote marktpartij met de diverse aanbieders rond de tafel gaan zitten. En op deze wijze een lagere premie overeenkomen.

Op de site staat omtrent de collectieve autoverzekering het navolgende vermeldt:

Door u aan te melden bij UnitedConsumers, profiteert u onder andere van de volgende voordelen:

  • Eenvoudige vergelijking Doordat wij aan de hand van uw kenteken alle autogegevens opvragen bij de RDW, hoeft u deze gegevens niet meer zelf in te vullen. Op deze manier maakt u snel en eenvoudig een nauwkeurige vergelijking.
  • Goedkoopste premie Wij berekenen uit 15 landelijke verzekeraars de goedkoopste verzekeringen voor uw situatie. Wij berekenen direct uw voordeel, als u uw huidige premie invult.
  • Collectiviteitskorting Op alle verzekeringen die wij aanbieden, geven wij 5% collectiviteitskorting. Dit bedrag storten wij in uw kortingstegoed. Dit kortingstegoed kunt u uit laten keren wanneer u dat uitkomt! Dat kan maandelijks of u spaart het op, zodat u aan het eind van het jaar wat extra's heeft.
  • Directe aanmelding Via onze website vraagt u direct en eenvoudig uw autoverzekering aan. U krijgt geen lange vragenlijst meer thuis, maar alles gaat online via onze website.
  • Betrouwbaarheid UnitedConsumers is aangesloten bij de Stichting Klachteninstituut Verzekeringen en de KiFiD (Klachteninstituut Financiële Dienstverlening).
  • Snelheid Uw aanvraag wordt direct doorgestuurd naar de verzekeraar ter acceptatie. Zij beoordelen uw aanvraag vaak al binnen één werkdag en dit wordt direct aan u doorgegeven.
  • Service Met UnitedConsumers als uw tussenpersoon bent u verzekerd van de beste service. Wij werken niet met dure 0900 nummers of call-centers, u krijgt direct een deskundige medewerker aan de lijn en uw e-mail wordt binnen één werkdag beantwoord.

Mijn ervaring met de collectieve autoverzekering

Ik ben inmiddels ruim drie jaren verzekerd via UnitedConsumers en ben tevreden met hun werkwijze. Knelpunten zoals bij schades of het tijdig opzeggen waren er niet. Sterker nog er was zelfs geen opzeggingstermijn, zoals bij vele andere verzekeringen. De voordelen zoals ze deze op hun site vermelden, zijn ze tot nog toe volledig nagekomen. Een aanrader dus.

Verzekeringstip 2013 !!!

Met ingang van 1 januari 2013 wordt de assurantiebelasting verhoogd van 9,7% naar 21%, dat betekent dat de premie omhoog gaat. Sluit daarom uw nieuwe verzekering  vóór 31 december 2012 af, zodat u nog onder het LAGE percentage valt.

Bron

Aanmelden UnitedConsumers