Zorgverzekering voor studenten

Inleiding

Alle Nederlanders moeten verplicht een zorgverzekering hebben. Met een zorgverzekering ben je verzekerd tegen ziektekosten. Voor een zorgverzekering betaal je aardig wat premie, gemiddeld rond de honderd euro per maand. Als student heb je het meestal al niet breed en tikt dit bedrag aardig aan. Het is alleen maar goed voor je portemonnee om een zorgverzekering uit te kiezen waar je het voordeligst mee uit bent. De meeste zorgverzekeraars hebben een speciale zorgverzekering voor studenten. Studenten kunnen dan voordelig een zorgverzekering afsluiten, plus voor weinig geld hebben ze vaak een goede aanvullende verzekering. Wat is de beste zorgverzekering voor studenten? Hieronder een top vijf van beste zorgverzekeringen.

Waarom een zorgverzekering voor studenten of jongeren afsluiten?

Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd met hun ouders, maar vanaf je 18e moet je premie voor je zorgverzekering gaan betalen. Je houdt als je niks doet dezelfde zorgverzekering als je ouders, maar er zal wel premie gerekend worden. Het kan zijn dat je goedkoper uit kunt zijn als je zelf op zoek gaat naar een eigen zorgverzekering. Zo zijn er speciale zorgverzekeringen voor jongeren en studenten. Deze hebben een lage premie, een aanvullende verzekering speciaal gericht op jongeren en allerlei extra's zoals gratis condooms. Je mag overstappen naar een andere zorgverzekering zodra je 18 bent of ieder nieuw kalenderjaar. 

Zorgverzekering voor studenten top 5 2014

Bij een zorgverzekering voor studenten krijg je vaak korting. Zo krijg je bijvoorbeeld vaak een collectiviteitskorting omdat je student bent. Ook krijg je een betere vergoeding voor behandelingen. Jongeren maken nog niet zoveel zorgkosten waardoor ze een speciale gunstige zorgverzekering kunnen afsluiten. Hieronder de top vijf van beste zorgverzekeringen voor studenten. Bij de premie per maand zit geen vrijwillig eigen risico. Wanneer je wel vrijwillig eigen risico neemt, betaal je minder premie.

Nummer 1: Bewuzt

Bewuzt is de zorgverzekering voor jongeren en studenten van VGZ. De premie van Bewuzt is zeer laag, je betaalt namelijk maar 85,00 euro per maand. Met het hoogste eigen risico van 875 euro, ga je 70 euro betalen. De aanvullende zorgverzekeringen zijn duidelijk, zo kun je een aanvullende zorgverzekering afsluiten voor de tandarts, het buitenland en fysiotherapie. Bewuzt heeft een no-claim korting. Als je geen gebruik maakt van je aanvullende verzekering, dan krijg je volgend jaar korting!

Zorgverzekering afsluiten bij Bewuzt

Nummer 2: Anderzorg 

Net als Cz heeft Anderzorg geen speciale studenten zorgverzekering, maar wel een hele voordelige jongerenverzekering. Sowieso betaal je bij Anderzorg niet veel voor je basisverzekering en voor 15,75 euro per maand heb je een aanvullende jongerenverzekering. Zo ben je voor meer zaken verzekerd en krijg je betere vergoedingen. Anderzorg is de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van 875 euro. De premie is dan 66 euro per maand.

Je betaalt voor een basis zorgverzekering 93 euro plus 15,75 euro jongerenverzekering.

Zorgverzekering afsluiten bij Anderzorg

Nummer 3:CZdirect

  • Premie basis zorgverzekering: 91,15
  • Premie basis zorgverzekering met eigen risico van 875 euro: 68,20
  • Aanvullende verzekering: vanaf 4,95

Zorgverzekering afsluiten bij CZdirect

Nummer 4: ZEKUR

  • Premie basis zorgverzekering: 82,50
  • Premie basis zorgverzekering met eigen risico van 875 euro: 67,50
  • Aanvullende verzekering: vanaf 4,50

Zorgverzekering afsluiten bij ZEKUR

Conclusie

Als student kun je veel besparen op je zorgverzekering door te kiezen voor een speciale zorgverzekering voor studenten. Het is handig om bij jezelf na te gaan of je veel gebruik maakt van de zorg of juist niet. Mankeer je eigenlijk nooit wat, dan is een basisverzekering waarschijnlijk voldoende. Maak je wel veel gebruik van de zorg dan is een aanvullende verzekering geen overbodige luxe. Zoek dus een zorgverzekering voor studenten uit die het beste voldoet aan jouw behoeftes en waardoor je het minste geld kwijt ben aan de zorg.

Lees ook: