Wat is de beste en goedkoopste zorgverzekering van 2012

Inleiding

Het is nog te vroeg, maar over een paar maanden zal de strijd van de zorgverzekeraars weer losbarsten. Rond oktober gaat iedere zorgverzekeraar zijn eigen zorgverzekering weer promoten om zoveel mogelijk bestaande klanten te houden en nieuwe klanten te trekken. De verwachting is dat zowel de basisverzekering, als de aanvullende verzekeringen in prijs weer aardig zullen stijgen. Ook het eigen risico gaat in 2012 omhoog. Het verplicht eigen risico is nu 170 euro, maar dit zal naar de 220 euro stijgen! Zorg wordt steeds duurder en daar moeten we allemaal aan mee betalen. Maar door de juiste zorgverzekering te kiezen kan je wel veel geld besparen. Wat is de beste en goedkoopste zorgverzekering 2012?

Goedkoopste zorgverzekering 2015

Op dit moment zijn nog alle premies voor 2015 bekend. Half november moeten alle zorgverzekeraars hun premies bekend gemaakt hebben, zodat consumenten zes weken de tijd hebben om te vergelijken en eventueel over te stappen. Hieronder een overzicht van de goedkoopste zorgverzekering van 2015, deze informatie wordt aangevuld zodra er meer premies bekend zijn.

Zorgverzekering Premie 2015 per maand Aanbieding Overstappen
Energiek  91,45   Overstappen naar Energiek
OHRA (2015)  91,87   Overstappen naar OHRA
Bewuzt   95,00   Overstappen naar Bewuzt 
Univé (2015)  96,30   Overstappen naar Univé
PNOzorg  96,60   Overstappen naar PNOzorg
Delta Lloyd (2015)  98,78   Overstappen naar Delta Lloyd
Ditzo   98,50   Overstappen naar Ditzo 
VGZ  107,95   Overstappen naar VGZ 
       

Top zeven goedkoopste zorgverzekering 2012 (uitgebreid)

Het kan moeilijk om de juiste zorgverzekering te vinden omdat ze in principe allemaal op elkaar lijken. De top zeven goedkoopste zorgverzekering zijn de zorgverzekeringen met een basispremie onder de honderd euro per maand. Hieronder een korte samenvatting van wat de zorgverzekeringen inhouden.

Anderzorg

Anderzorg is al jaren één van de goedkoopste zorgverzekeringen. Ook met een vrijwillig eigen risico is Anderzorg de goedkoopste zorgverzekering. Je regelt bij Anderzorg veel online, hierdoor kunnen ze ook goedkoop blijven. Ook heb je geen keuze vrijheid voor het kiezen van zorgverleners. De aanvullende zorgverzekeringen zijn ook scherp geprijsd, maar heeft niet de meest uitgebreide dekking. Anderzorg is ideaal voor mensen die veel online regelen en die zelden wat mankeren!

Overstappen naar Anderzorg

FBTO

FBTO is één van de grotere zorgverzekeraars. Ook FBTO heeft al jaren een scherpe prijs voor zijn zorgverzekering. Het voordeel van FBTO is dat het ook mogelijk is om een collectieve zorgverzekering af te sluiten. Hierdoor kun je nog meer korting krijgen en dus nog goedkoper uit zijn.

VGZ via Unitedconsumers

VGZ heeft in principe een basispremie van 108,25. Maar ze hebben een deal gesloten bij Unitedconsumers. Unitedconsumers zijn een collectief. Zij bieden VGZ een grote groep nieuwe klanten en in ruil daarvoor geeft VGZ korting. Je krijgt tien procent korting op je basispremie, waardoor de premie per maand komt op 97,42. Maar je kunt ook kiezen voor een mooi cadeau zoals een Playstation of Ipad. Je krijgt in dat geval geen korting op je basispremie.

Meeus

Meeus is een vrij onbekende zorgverzekering, maar zeker de moeite waard. De premie is 97,75. Maar Meeus is de zorgverzekering als je goedkoop wilt verzekeren en een goede aanvullende zorgverzekering wilt! Ze hebben verschillende aanvullende zorgverzekeringen met goede vergoedingen zoals een verzekering voor jongeren, gezinnen en 55 plus.

CZ direct

CZ direct is de internet zorgverzekering van CZ. Hierdoor is deze zorgverzekering een stuk goedkoper dan de gewone zorgverzekering. Bij een internet zorgverzekering regel je zoveel mogelijk online. Maar je profiteert wel van de goede service en vergoedingen van CZ.

TakeCareNow

TakeCareNow wordt gezien als een jongerenverzekering. Voor de basispremie maakt dit in principe niet uit, maar de aanvullende zorgverzekeringen zijn zo samengesteld dat jongeren er het meeste profijt van hebben. Het grote voordeel is dat zowel de basis zorgverzekering als de aanvullende verzekeringen zeer scherp geprijsd zijn. Ook kun je extra korting krijgen als je een collectieve zorgverzekering afsluit. Dit kan al als je een profiel bij Facebook of Hyves hebt!

Tips voor het kiezen van een goedkope en goede zorgverzekering 2012

  • Let er op of je collectief kan verzekeren. Hiermee krijg je een aantal procent korting op je premie.
  • Bij de meeste zorgverzekeringen krijg je korting als je je premie in één keer betaalt.
  • Mankeer je nooit wat en wil je echt de laagste premie? Kies dan voor een vrijwillig eigen risico.

Overstappen naar een andere zorgverzekering

Wanneer je wilt overstappen naar een andere zorgverzekering, dan zal je moeten wachten tot één januari. Je mag je nu al wel aanmelden, maar de zorgverzekering zal pas in het nieuwe jaar ingaan. Je sluit een zorgverzekering in principe altijd af voor een heel kalenderjaar. De premies voor 2012 zijn op dit moment nog niet bekend. Verwacht wordt dat de eerste premies voor de zorgverzekeringen in 2012 in oktober bekend gemaakt gaan worden. De meeste mensen wachten met overstappen tot alle premies bekend zijn. Je kan je oude zorgverzekering tot 31 december opzeggen. Je nieuwe zorgverzekering moet je voor één februari afsluiten. Je nieuwe zorgverzekering werkt dan met terugwerkende kracht.

Lees ook: