Korting op je zorgverzekering

Inleiding

Een zorgverzekering is niet goedkoop. Gemiddeld ben je al snel honderd euro per maand kwijt. De verwachting is dat de zorgverzekering in 2012 alleen maar duurder wordt. Er wordt gezegd dat hij gemiddeld dertig euro duurder wordt. De zorg moet betaalbaar blijven, maar wanneer je nooit wat mankeert, dan is het toch een hoop geld. Gelukkig zijn er een aantal manieren om je zorgverzekering zo goedkoop mogelijk te maken. Je kunt bijvoorbeeld verschillende zorgverzekeringen vergelijken en dan kiezen voor de goedkoopste. Maar in veel gevallen kun je ook korting krijgen op je zorgverzekering!

Korting op je zorgverzekering

Het is nog niet gemakkelijk om de juiste zorgverzekering te kiezen. De basis zorgverzekering spreekt voor zich. Deze is verplicht voor iedereen. Maar alle zorgverzekeringen hebben ook aanvullende verzekeringen zoals een tandarts verzekering. Wanneer je zorgverzekeringen gaat vergelijken dan krijg je over het algemeen alleen de basis verzekering te zien. Prima natuurlijk als je alleen de basis zorgverzekering wilt afsluiten. Maar veel mensen vinden het juist fijn om wat uitgebreider verzekerd te zijn of om gemakkelijk contact te hebben met hun zorgverzekeraar. Bij goedkope zorgverzekeringen regel je over het algemeen alles online en krijg je weinig extra vergoedingen.

Door een zorgverzekering te kiezen waarbij je korting krijgt, kun je toch voor minder geld goed verzekerd zijn. Er zijn verschillende manieren waarop je korting kunt krijgen. De gemakkelijkste manier is door je premie per jaar te betalen in plaats van per maand. Maar niet iedereen kan een groot bedrag in één keer opbrengen. Een andere manier is door te kiezen voor een collectieve zorgverzekering. Deze kun je afsluiten via bijvoorbeeld je werkgever, vereniging of club. Je krijgt vaak een paar procent korting op je basis verzekering, terwijl de korting op een aanvullende zorgverzekering nog verder oploopt! Niet iedere zorgverzekering biedt de mogelijkheid om een collectieve zorgverzekering af te sluiten. Bij welke verzekering krijg je korting als je per jaar betaalt en waar kun je een collectieve zorgverzekering afsluiten?

Zorgverzekering Korting premie per jaar Collectief verzekeren mogelijk Overige kortingen of extra acties  
Agis Ja, drie procent Ja  
Amersfoortse Ja, drie procent Ja Nee
Anderzorg Ja, drie procent Nee Nee
Avéro Achmea Ja, 2,5 procent Ja Nee
Azivo Ja, drie procent Ja Nee
CZ Ja, drie procent Ja Nee
De Goudse Ja, drie procent Ja Nee
De Friesland Ja Ja Nee
Delta Lloyd Ja, drie procent Ja Nee
Ditzo Nee Nee Nee
DSW Ja, 2 procent Nee Nee
DVZ Ja, 1,75 procent Ja Nee
Energiek Nee Ja Ja, 5 procent
FBTO Ja, drie procent Ja  
Interpolis Ja, 1,75 procent Ja Nee
Kiemer Ja, twee procent Nee Nee
Menzis Ja Ja Nee
Ohra Ja Ja Ja, als je meerdere verzekeringen bij OHRA hebt (max tien procent)
OZF Achmea Ja, 1,75 procent Ja Nee
PNOzorg Nee Ja Nee
Prolife Ja, vier procent Ja Ja, 7,5 procent korting
Salland Nee Ja Nee
Stad Holland Ja, twee procent Nee Nee
UMC Nee Ja Nee
VGZ Ja, drie procent Ja  
TakeCareNow Ja, vier procent Ja  
Univé Ja, drie procent Ja Ja, als je meerdere verzekeringen bij Univé hebt (max tien procent)
Zekur Nee Nee Nee
Zilveren Kruis Ja, 1,75 procent Ja Nee
Zorg en Zekerheid Ja, twee procent Ja Ja, drie procent als je al je verzekeringszaken via internet regelt

Goedkoopste zorgverzekering 2014

Zorgverzekering  Premie per maand   Aanbieding   Zorgverzekering afsluiten
Bewuzt 85,00    Overstappen naar Bewuzt 
Ditzo 89,95    Overstappen naar Ditzo 
CZdirect 91,15    Overstappen naar CZdirect
Energiek 91,45    Overstappen naar Energiek
OHRA 91,87    Overstappen naar OHRA
Anderzorg 93,00    Overstappen naar Anderzorg
Univé 96,30   10 procent korting   Overstappen naar Univé
UnitedConsumers 97,15  Korting of cadeau  Overstappen naar UnitedConsumers
Delta Lloyd 98,78    Overstappen naar Delta Lloyd

Conclusie

Bij de meeste zorgverzekeringen kun je verschillende kortingen krijgen. De gemakkelijkste korting op je zorgverzekering is door je premie per jaar te betalen. Vergelijk de korting wel met de hoogte van je spaarrente. In sommige gevallen ontvang je meer spaarrente dan korting. In dat geval kun je het geld beter op je spaarrekening laten staan. Een andere mogelijkheid om korting te krijgen is door een collectieve zorgverzekering af te sluiten. Je kunt bij je werkgever of vereniging navragen bij welke zorgverzekering dit mogelijk is. Bij Univé en OHRA krijg je extra korting als je andere verzekeringen hebt afgesloten bij ze, zoals een autoverzekering en inboedelverzekering.

Lees ook: