Tips voor overlijdensverzekering bij hypotheek

Wanneer een overlijdensverzekering

Een overlijdensverzekering bij de hypotheek, is vergelijkbaar met de meeste levensverzekeringen bij de hypotheek. Een overlijdensverzekering voorkomt financiële problemen voor de nabestaanden indien u overlijdt.

Het is begrijpelijk dat u niet graag nadenkt over de financiële gevolgen indien u overlijdt, maar toch is het raadzaam om hier ruim de aandacht aan te schenken. Vragen die u uzelf kunt stellen zijn: wat gebeurt er bij overlijden met de financiële situatie van mijn gezin en kan de hypotheek dan nog wel betaald worden.

Heeft u dus een goede overlijdensverzekering bij de hypotheek afgesloten, dan zal dit rust geven voor uzelf en uw gezin. Des te meer een reden om de zaken goed te regelen en goed na te gaan denken over de juiste overlijdensverzekering. Er zijn diverse overlijdensverzekeringen bij de hypotheek mogelijk. Laat u hier goed adviseren.

Bespaar veel geld op een overlijdensverzekering

Kijkt u goed uit en gaat u goed voorbereid opzoek naar een overlijdensverzekering, dan kunt u hier vele euro’s op besparen. Er wordt namelijk heel vaak gesproken over de goedkoopste hypotheek en waar u zoal bij een hypotheek op kunt besparen. Er wordt echter maar heel weinig gesproken over de besparingen die mogelijk zijn bij een overlijdensverzekering. In tegenstelling tot vele andere verzekeringen, kunt u bij een overlijdensverzekering veel meer geld besparen. Er zijn besparingen mogelijk door aanpassingen in de looptijd, iets te veranderen aan het risico en door vele vergelijkingen met de verschillende verzekeraars. Zelfs indien u al jaren een bestaande overlijdensverzekering bij uw hypotheek hebt, is het mogelijk om hier veranderingen in aan te brengen. Dit kan door de hele hypotheek inclusief overlijdensverzekering over te sluiten, maar ook door de overlijdensverzekering alleen over te sluiten.

Welke risicodekking heb ik

Zorg dat u weet welke risicodekking u nodig heeft of wilt hebben. De premie opbouw verschilt uiteraard per verzekering. Enkele overlijdensrisico dekkingen zijn:

  • Een lineair dalende verzekering: hier daalt het verzekerde bedrag per jaar.
  • Een gelijkblijvende verzekering: bij deze verzekering blijft het verzekerde kapitaal de hele looptijd gelijk.
  • Een Annuitair dalende overlijdensrisicoverzekering: dit is een verzekering waarbij het verzekerde bedrag met een vooraf gekozen percentage ieder jaar afneemt.

Een gelijkblijvende overlijdensverzekering

Deze vorm van overlijdensverzekering is de meest veilige verzekering bij een hypotheek. U neemt hier geen enkel risico en u bent zeker van een vast kapitaal bij overlijden. De premie zal tijdens de gehele looptijd niet of weinig wisselen. Het verzekerde kapitaal bij deze verzekering, zal direct na overlijden aan de nabestaanden worden uitgekeerd. Deze verzekering is een tip voor mensen die risico’s willen afdekken, die voor langere tijd op het gelijke niveau blijven. Zoals een spaarhypotheek.

Leeftijdsafhankelijke overlijdensverzekering

Dit is een zeer voordelige overlijdensverzekering, die in de verzekeringswereld beter bekend staat als de leeftijds afhankelijke premie. Deze overlijdensverzekering is zo voordelig, omdat de premie gedurende de looptijd stijgt i.v.m. de stijging van de leeftijd van de verzekerde. Daarnaast kunt u echter wel het verzekerde kapitaal ieder jaar geheel naar wens aanpassen. Deze vorm van overlijdensverzekering is een zeer flexibele verzekering. Let op: raadpleeg altijd een erkend adviseur. Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.